ep isabel diaz ayuso durante la reunion que ha mantenido con el alcalde de madrid jose luis
Comunidad de Madrid

La Comunitat Madrid aixecarà el tancament perimetral a 31 zones bàsiques de salut i set localitats a partir de dilluns que ve, segons ha donat a conèixer aquest divendres el viceconseller de Salut Pública i Pla COVID-19, Antonio Zapatero, que ha recordat que, tot i que han flexibilitzat el toc de queda, "el virus segueix i cal tenir màxima prudència".

Madrid va relaxar les restriccions ja aquest dijous, en permetre l'obertura de l'hostaleria i retardar el toc de queda fins a les 23 hores. No obstant això, han dit durant la roda de premsa d'aquest divendres que "ningú confongui flexibilitzar amb relaxar". De fet, han imposat tancament perimetral sobre dues noves zones de salut: Vinaters-Torito (Moratalaz) i Villanueva del Pardillo.

A més, es mantenen les mesures durant una setmana més a les zones bàsiques del municipi de Madrid d'Andrés Mellado (Chamberí), Aravaca (Moncloa-Aravaca), Gessamí (Ciutat Lineal) i Montesa i General Oráa (Salamanca). També es mantenen a les sis zones bàsiques de Torrejón de Ardoz, Collado Villalba, Alcobendas, Sant Sebastian de los Reyes, a la zona bàsica de Moralzarzal, a la zona bàsica de Getafe Nord, així com a les localitats (que no coincideixen amb una zona bàsica) de Villaconejos, Navacerrada, Hoyo de Manzanares, Becerril de la Sierra, Millorada del Camp, Brunete, Griñón i el Álamo.

Pel que fa a la resta de mesures, les reunions entre no convivents en espais privats segueixen prohibides a la Comunitat de Madrid, mentre que les reunions en espais públics seran de quatre persones com a màxim, sis, si és en una terrassa.

Actualment, la incidència a la comunitat se situa en els 426 casos per cada 100.000 habitants, segons les dades que ha apuntat Zapatero.

contador