coronavirus china mascara polucion portada

Les autoritats locals de les regions properes a Pequín estan intensificant les restriccions a l'activitat social a mesura que augmenten els nous casos de coronavirus.

Segons informa CNBC, la ciutat de Langfang, situada a una hora i mitja a sud de centre de la capital va dir als seus gairebé 5 milions de residents dimarts que es quedessin a casa durant els propers set dies. La ciutat està a Hebei, la mateixa província que Shijiazhuang, una ciutat d'11 milions d'habitants que va tancar a finals de la setmana passada després d'un pic de casos d'coronavirus.

Shijiazhuang va reportar 39 nous casos confirmats dilluns, mentre que Langfang en va revelar un. Això va elevar el nombre total de casos confirmats i asimptomàtics actuals a la província de Hebei a més de 500 persones.

Per separat, dues regions de la província més septentrional de la Xina, Heilongjiang, van anunciar tancaments dimarts. La província va reportar un nou cas confirmat i 36 asimptomàtics per dilluns.

La Covid-19 va sorgir per primera vegada a finals de 2019 a la ciutat xinesa de Wuhan. Les autoritats van tancar la ciutat a finals de gener de 2020, però la malaltia aviat es va estendre a la resta del món en una pandèmia mundial. Des de llavors, el coronavirus ha infectat més de 90 milions de persones a tot el món i ha matat més d'1,9 milions de persones.

Dijous, un equip de l'Organització Mundial de la Salut arribarà a la Xina per investigar els orígens de virus amb científics locals. L'OMS va dir que l'estudi començarà a Wuhan.

Noticias relacionadas

contador