ep imagen de recurso de trabajadores de laboratorio en busca de una vacuna contra el coronavirus
Peter Steffen/dpa - Archivo

Investigadors brasilers van dir aquest dimecres que la vacuna de la Covid-19 desenvolupada per l'empresa xinesa Sinovac Biotech té una eficàcia de més del 50% segons les dades dels assajos, però de nou van retenir els resultats complets a petició de l'empresa, cosa que planteja dubtes sobre la transparència, informa Reuters.

Brasil és el primer país que ha completat un assaig de fase tardana de la vacuna, anomenat CoronaVac, però la publicació dels resultats, prevista inicialment per a principis de desembre, s'ha retardat tres vegades.

L'últim retard és un cop per a Pequín, que ha estat corrent per posar-se al nivell dels fabricants de la vacuna occidentals, i se sumarà a les crítiques que indiquen que els fabricants de vacunes xinesos han mancat de transparència.

També és probable que tot això fomenti el creixent escepticisme respecte a la vacuna xinesa al Brasil, just quan el virus torna a la vida. El president Jair Bolsonaro, un escèptic del coronavirus que ha dit que no es posarà la vacuna de la Covid-19, ha qüestionat repetidament la vacuna xinesa basant-se en els seus "orígens". Una enquesta a principis d'aquest mes va mostrar que la meitat dels brasilers la rebutgen actualment.

Noticias relacionadas

contador