ep vacuna contra el sarampion imagen de archivo
FLICKR - Archivo

La Universitat de Cambridge té com a objectiu iniciar els assajos clínics del seu vaccí candidat contra el coronavirus a la tardor, després d'haver rebut 1,9 milions de lliures de finançament del Govern britànic, segons va informar aquest dimecres.

Els científics que treballen en aquest vaccí van dir que el seu enfocament, que utilitza seqüències genètiques de tots els coronavirus coneguts per perfeccionar la resposta immunològica, podria ajudar a evitar els efectes adversos d'una resposta immunològica hiperinflamatòria.

"Cerquem clivelles a la seva armadura, peces crucials del virus que podem utilitzar per dissenyar un vaccí que meni la resposta immune en la direcció correcta", va dir Jonathan Heeney, cap del Laboratori de Zoonòtica Viral de la Universitat de Cambridge.

"En última instància, el nostre objectiu és un vaccí que no sols protegeixi del SARS-CoV-2, sinó també d'altres coronavirus relacionats que poden passar dels animals als humans", va afegir.

Cap vaccí candidat contra el coronavirus del SARS-CoV-2, que causa la Covid-19, no ha demostrat encara la seva eficàcia clínica, però ja n'hi ha 30 que utilitzen una sèrie de tecnologies en assajos amb éssers humans.

El candidat de Cambridge, DIOS-CoVax2, està basat en l'ADN. Les estructures d'antígens generades per ordinador són codificades per gens sintètics, que poden aleshores reprogramar el sistema immunològic del cos perquè produeixi anticossos contra el coronavirus.

Noticias relacionadas

contador