ep muestras de una de las vacunas contra covid-19 que se someteran a ensayos clinicos
XINHUA / ZHANG YUWEI - Archivo

S'espera que els 27 països de la Unió Europea puguin tenir accés al primer vaccí contra el coronavirus de l'empresa britànica AstraZeneca en col·laboració amb la Universitat d'Oxford al novembre, segons han informat aquest dijous fonts de la institució.

  • 117,20£
  • 1,33%

L'organisme europeu preveu que el vaccí d'AstraZeneca estigui disponible al mercat a partir del desè mes de l'any, i ja té un contracte amb el qual va garantir almenys 300 milions de dosis. Brussel·les planeja que el repartiment dels vaccins sigui "equitatiu", és a dir, en proporció a la població de cada estat membre i al mateix preu, ja que tots els països comunitaris s'han adherit a la compra.

"L'important és que és un esforç col·lectiu i tots hi tindran un accés equitatiu", han indicat les mateixes fonts. La UE, que també pretén fer arribar aquestes dosis als seus socis i tercers països, i ha avançat una part dels seus fons amb aquesta finalitat.

Aquestes estimacions segueixen molt de prop el que Salvador Illa, ministre de Sanitat, va avançar el dimecres en una entrevista amb Onda Cero. El ministre es va mostrar optimista i va manifestar que esperava que el vaccí contra la Covid-19 estaria disponible a la fi de desembre a Espanya, sempre que superi el procediment i les proves pertinents.

Noticias relacionadas

contador