ep coronavirus- alemania planea levantar la advertencia de viaje a 31 paises europ
Odd Andersen/AFP Pool/dpa

La taxa de reproducció de coronavirus a Alemanya va saltar aquest diumenge a 2,88 des de 1,79 un dia abans, segons va informar l'Institut Robert Koch (RKI) per a la salut pública.

Una taxa de reproducció, o 'R', de 2,88 significa que per cada 100 persones que s'han contagiat, se n'infectaran 288 més. Es necessita una taxa de menys d'un per contenir gradualment la malaltia.

Aquesta xifra, que suposa un fort augment des d'1,06 del divendres, es basa en les dades de la mitjana mòbil de 4 dies d'RKI, que reflecteix les taxes d'infecció de fa una o dues setmanes. Basada en una mitjana de 7 dies, la taxa de reproducció va saltar a 2,03, segons les estadístiques del RKI del diumenge.

Alemanya ha estat considerada una història d'èxit a Europa en termes de contenció del coronavirus, però ara les infeccions estan augmentant de nou. Les autoritats alemanyes han començat a demanar a la policia que apliqui mesures de quarantena.

L'RKI va informar que s'han reportat brots de Covid-19 a asils i hospitals, institucions per a sol·licitants d'asil i refugiats, a plantes de processament de carn i companyies de logística, entre treballadors del sector agrícola (temporers) i en esdeveniments religiosos i reunions familiars.

En total, s'han reportat 189.822 casos de Covid-19 confirmats al laboratori i 8.882 morts per Covid-19, segons dades de l'RKI.

Noticias relacionadas

contador