cbvacuna pfizer

La vacuna per combatre la COVID-19 desenvolupada per BioNTech i Pfizer té un "perfil de seguretat favorable", segons els documents publicats aquest dimarts a la Food and Drug Administration (FDA) nord-americana. Les dues companyies estan pujant en borsa impulsades per aquesta informació així com pel començament de la vacunació al Regne Unit.

Com a part del procés d'aprovació de l'FDA, un comitè d'experts mèdics independents es reunirà aquest dijous per discutir i després votar si el regulador ha d'aprovar o autoritzar el que pot ser la primera vacuna contra la COVID-19 disponible als EUA.

El document de l'FDA ha estat compartit públicament abans d'aquesta reunió, segons recull MarketWatch. Les companyies fins ara han publicat dades limitades sobre com s'ha comportat la vacuna en els assajos clínics, limitant-se a la taxa d'eficàcia de '95%. L'FDA ha precisat que el nombre d'infeccions per la COVID-19 entre els participants de l'assaig que van rebre el placebo o la vacuna va ser el mateix fins a 14 dies després que s'administrés la primera dosi. En aquest moment, els participants que van ser vacunats tenien menys probabilitats de contraure el virus.

Tot i que les persones que van rebre la primera dosi de la vacuna de dues dosis van tenir una taxa d'eficàcia del 88,9%, després de la primera dosi, l'FDA ha assenyalat que no recolza l'ús d'una sola dosi. L'agència també cita diverses incògnites sobre la vacuna, incloent-hi la durabilitat de la protecció, la forma en què la vacuna protegeix els nens i les persones inmunocompromeses com les que tenen VIH/SIDA, i si la vacuna pot prevenir la reinfecció en persones que ja han estat infectades amb el coronavirus.

La reunió del comitè assessor està programada per ser transmesa per Internet aquest dijous. L'FDA va optar per fer públiques aquestes reunions en un intent per guanyar-se la confiança de la gent, que en última instància serà la que haurà de decidir si opta o no per vacunar-se.

Noticias relacionadas

contador