ep trabajadores medicos con trajes de seguridad para atender a enfermos por coronavirus
-/YNA/dpa

Els hospitals espanyols viuen aquests dies sumits en el caos. El repunt en els contagis per coronavirus s'ha sumat a la falta de personal sanitari, ja no sols perquè les plantilles poden ser menors de les realment necessàries, sinó perquè, a més, molts dels treballadors es troben en quarantena davant possibles infeccions. Davant això, els centres estan tirant de personal sanitari sense experiència, la qual cosa agreuja el caos.

Segons fonts consultades, els casos de coronavirus, especialment en la Comunitat de Madrid, no deixen d'augmentar. Dels pacients que arriben amb símptomes, pràcticament la totalitat donen positiu a la prova, expliquen, assenyalant que els hospitals no deixen d'habilitar més plantes destinades exclusivament als contagiats, "perquè això no s'atura".

A més, com que gran part del personal que treballa diàriament amb aquesta classe de pacients acaben donant positiu en coronavirus, a causa de l'exposició continuada, acaben a casa aïllats, sense poder treballar. Per la necessitat de personal, els centres hospitalaris no els queda més remei que tirar de metges, infermeres o auxiliars que acaben d'acabar d'estudiar, sense cap experiència, cosa que es nota encara més en aquesta mena de situacions.

Com a conseqüència, la resta del personal sanitari ha de carregar amb l'entorn d'urgència i bogeria que s'està vivint als hospitals, i també amb la necessitat d'estar pendent dels nous contractats, que encara no saben espavilar-se en aquesta mena de situacions.

Aquest dimecres, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) declarava la situació generada pel coronavirus una pandèmia per la velocitat de transmissió del virus.

Noticias relacionadas

contador