ep varias cajas con la vacuna contra la covid-19 de astrazeneca en un centro de vacunacion de la
Eduardo Parra - Europa Press

Itàlia ha decidit prohibir un lot de vacunes d'AstraZeneca després de la mort de dos homes a Sicília als quals se'ls havia inoculat recentment, segons ha informat aquest dijous a Reuters una font propera a l'assumpte.

L'autoritat italiana de medicaments, Aïfa, va declarar per la seva part que la prohibició era una mesura de "precaució", i va afegir que no s'havia establert cap relació entre la vacuna i els posteriors "esdeveniments adversos greus".

La font va dir a l'agència que l'Aïfa havia actuat després que Stefano Patern, un oficial de la marina de 43 anys, morís a principis d'aquesta setmana d'un presumpte atac de cor a l'endemà de la seva injecció.

Un segon home, el policia Davide Vila, de 50 anys, va morir el passat cap de setmana, uns 12 dies després de la seva injecció. Els diaris locals van informar que va caure malalt a les 24 hores de la seva injecció i mai es va recuperar.

La font va afegir que els dos homes havien rebut vacunes del lot ABV2856 d'AstraZeneca.

L'Agència Europa del Medicament (EMA) ha recomanat aquest dijous "seguir administrant" la vacuna de la Covid d'AstraZeneca a la Unió Europea (UE). Dinamarca i Noruega han suspès la seva aplicació després de registrar-se "greus casos de trombes" en persones que l'havien rebut.

Noticias relacionadas

contador