indiacbcovidui1

Les principals ciutats índies han reobert les portes aquest dilluns, amb llargues cues per als autobusos al centre financer de Bombai, mentre que el trànsit va tornar a les carreteres de Nova Delhi després de la devastadora segona onada de coronavirus que va matar centenars de milers de persones.

Els 100.636 nous contagis de les últimes 24 hores constitueixen la xifra més baixa en la segona nació més poblada del món des del 6 d'abril, molt allunyada dels pics del mes passat de més de 400.000, cosa que va permetre a les autoritats reobrir parts de l'economia, informa Reuters.

"Hem de salvar-nos de la infecció, però també tornar a posar en marxa l'economia", va dir a Twitter el primer ministre de Delhi, Arvind Kejriwal.

Kejriwal va ordenar que la meitat dels comerços de la capital obrissin els dies pars i impars del mes, respectivament, en un intent de limitar les aglomeracions, però va permetre que les oficines i la xarxa de metro de Delhi funcionessin al 50% de la seva capacitat.

No obstant això, es van mantenir algunes restriccions, com la prohibició de sopar en restaurants i l'ús de teatres i gimnasos, en una ciutat que encara es recupera lentament d'una onada durant els mesos d'abril i maig que va desbordar els hospitals. El país es va quedar sense llits i sense oxigen mèdic, i la gent va morir als aparcaments dels hospitals i a les cases, mentre que els crematoris i les morgues s'esforçaven per fer front a un flux incessant de cadàvers.

Segons el Ministeri de Sanitat, Índia va sumar 2.427 morts durant la nit, cosa que suposa una xifra de 349.186, inferior a les més de 4.000 diàries que es produïen en el moment àlgid de la crisi, mentre que el nombre d'infeccions puja ara a 28,9 milions.

No obstant això, els experts creuen que les dues xifres han estat greument subestimades i podrien ser diverses vegades superiors a la xifra oficial.

Noticias relacionadas

contador