ep dos mujeres y un hombre en la india durante la pandemia del covid reciben ayuda de caritas
Cáritas Internationalis

Índia ha registrat aquest dimarts el primer descens de casos de Covid-19 en 21 dies, gairebé 30.000 menys que el dia anterior amb un total de 323.144 nous contagis, mentre que també es va produir la primera baixada de morts en 14 dies, amb 41 menys que les últimes 24 hores, fins a un total de 2.771 morts, segons informa Efe.

Aquestes dades positives es produeixen durant la pitjor fase de la pandèmia a l'Índia, que eleva el total acumulat als 17,6 milions de casos i 197.894 morts, segons ha informat el Ministeri de Salut indi. El país s'ha convertit en l'epicentre global de la pandèmia davant el ferotge avanç del virus que, en qüestió de setmanes, ha multiplicat la taxa de positius dramàticament, reportant xifres rècords i provocant un col·lapse sanitari als hospitals de les regions més afectades, com Nova Delhi o l'occidental Maharashtra.

El màxim responsable de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, va subratllar dilluns la situació "més que punyent" que viu l'Índia, les dades del qual representen en l'actualitat més d'un terç del total global d'infeccions.

La crisi sanitària que viu el país ha deixat imatges d'hospitals saturats i massives cremacions que han despertat el suport internacional i l'anunci d'ajuda de diversos països, que es van comprometre a enviar subministraments mèdics necessaris. Entre aquests enviaments està l'arribada aquest matí d'un carregament amb subministraments mèdics procedent del Regne Unit, que inclou 100 ventiladors i 95 concentradors d'oxigen, segons va anunciar a Twitter el portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors indi, Arindam Bagchi.

A més, el primer ministre indi, Narendra Modi, va mantenir ahir a la nit una conversa telefònica amb el president dels Estats Units, Joe Biden, per ratificar el compromís d'ajuda del país nord-americà. Durant la conversa amb Biden es "va subratllar la importància de les cadenes de subministrament fluides i eficients de matèries primeres per a vacunes i medicaments. L'associació en atenció mèdica entre l'Índia i els EUA pot abordar el desafiament global de la Covid-19", va anunciar Modi al seu compte oficial de Twitter.

El país asiàtic veu en la seva campanya de vacunació la principal eina per pal·liar la pandèmia. Fins al moment, s'han administrat 142 milions de dosis des que va donar inici al passat mes de gener, 3,3 milions d'elles durant les últimes 24 hores.

Noticias relacionadas

contador