france-la-haute-autorite-de-sante-autorise-le-vaccin-pfizer-biontech

Hong Kong i Macau han suspès de manera temporal la vacunació per a la Covid-19 amb l'antigen de l'empresa alemanya BioNTech (desenvolupat de manera conjunta amb l'estatunidenca Pfizer) per defectes en l'embalatge d'un dels seus lots.

El Govern de Hong Kong ha anunciat aquest dimecres a través d'un comunicat que "per seguretat, la vacunació se suspendrà de manera immediata", mateix missatge emès per les autoritats de Macau, informa Efe.

El fabricant va avisar als territoris semiautònoms de Hong Kong i Macau de problemes en les tapes dels flascons del lot 210102, la qual cosa ha portat els governs a decidir que, "per qüestions de seguretat pública", es paralitzi la vacunació "mentre s'investiga".

En aquest sentit, el Departament de Sanitat de Hong Kong "es reunirà avui d'urgència amb Fosun Industrial (la sòcia de Pfizer-BioNTech per a la distribució a la Xina, que s'ha enfonsat un 5% en borsa) per conèixer més detalls i realitzar seguiment de l'incident".

Per part seva, el govern de Macau, que també va rebre una notificació escrita de Fosun sobre aquest tema, va precisar avui que "totes les vacunes d'ARN existents a Macau pertanyen a aquest lot".

Fins avui, 152.200 persones han rebut la vacuna de Pfizer-BioNtech a Hong Kong, segons les últimes dades proporcionades pel govern hongkonés, mentre que les dades de Macau assenyalen a 39.257 inoculacions, encara que no precisen amb quin producte.

Noticias relacionadas

contador