omicroncbcc

El Regne Unit ha registrat la primera mort d'un pacient després de contraure la variant del coronavirus òmicron, segons ha informat aquest dilluns el Primer Ministre Boris Johnson, que és la primera mort confirmada públicament a nivell mundial per aquesta soca de ràpida propagació.

Des que es van detectar els primers casos d'òmicron el 27 de novembre al país, Johnson ha imposat restriccions més estrictes i diumenge va advertir que la variant podria superar les defenses immunitàries de les persones inoculades amb dues vacunes. Així mateix, les autoritats del país també han informat que la nova variant serà la majoritària a Londres en menys de 48 hores.

Johnson no ha ofert detalls sobre la mort, segons informen diverses agències, a banda que la persona havia estat diagnosticada a l'hospital. No estava clar si el pacient havia estat vacunat o tenia problemes de salut subjacents.

"Lamentablement, ara s'ha confirmat que almenys un pacient ha mort amb òmicron", va dir Johnson als periodistes en un centre de vacunació a Londres. "Així que crec que la idea que això és d'alguna manera una versió més suau del virus -crec que és una cosa que hem de deixar (a) una banda- i simplement reconèixer el ritme d'acceleració a través de la població".

És possible que s'hagin produït morts per òmicron a altres països, però encara no se n'ha confirmat públicament cap fora del Regne Unit.

Noticias relacionadas

contador