ep archivo - dos viajeros salen del aeropuerto de palma de mallorca
Isaac Buj - Europa Press - Archivo

El megabrot sorgit arran del viatge de fi de curs a Mallorca entre els dies 18 i 20 de juny continua deixant seqüeles al nostre país. Aquest cap de setmana s'han registrat nous casos, i els contagis ascendeixen ja a 900 entre les vuit comunitats afectades fins al moment.

La més afectada és la de Madrid, que suma 410 contagis, pràcticament la meitat del total. La resta de positius es localitzen principalment a la Comunitat Valenciana i Catalunya, amb més de 60 casos confirmats.

"És el brot més gran des que va començar la pandèmia i segurament hi haurà més casos", ha assegurat el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19, Antonio Zapatero, en una entrevista a 'Onda Madrid', recollida per Europa Press.

A les Balears també s'han registrat 260 positius i tant Múrcia com Galícia i País Basc han reportat diversos contagis a causa d'aquest megabrote. En el cas gallec, la Xunta ja planeja restablir algunes restriccions a Pontevedra, la província més afectada dins de la regió.

Més enllà dels contagiats, altres joves es troben en quarantena. Almenys 268 d'ells segueixen aïllats a Mallorca, i alguns pares asseguren que estan "segrestats" després de ser traslladats a un "hotel pont" per intentar aturar els contagis.

Patricia Gómez, consellera de Salut i Consum de la Generalitat, ha afirmat aquest diumenge que els joves desplaçats han donat el seu consentiment per al seu trasllat i aquest, al seu torn, "pot haver estat atorgat pels seus pares, tutors o per ells mateixos en cas de ser majors de 16 anys".

Noticias relacionadas

contador