covid-19-coronavirus-un-personnel-medical-presente-un-prelevement-pris-dans-un-centre-de-tests-a-munich-en-allemagne

L'Executiu intenta recuperar la inversió en 640.000 test de coronavirus que han resultat defectuosos, després que la partida reclamada per substituir al primer enviament hagi demostrat que tampoc no proporciona resultats fiables.

Segons 'El País', Bioeasy va enviar una mostra dels tests, que empren el mètode de la fluorescència, i l'Institut de Salut Carles III els va sotmetre a anàlisi. En veure que no comptaven amb la sensibilitat requerida, el Govern va cancel·lar completament la comanda.

A la fi del mes passat, el Ministeri de Sanitat va haver de retornar a la Xina 58.000 test ràpids de diagnòstic del total de 640.000 que havia comprat per a iniciar les proves massives a professionals de la salut i a treballadors i residents en centres de la tercera edat, recorda El País. Un informe de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SEIMC) va revelar que el problema és la baixa sensibilitat dels kits de proves diagnòstiques.

“Fins a l'actualitat les proves que s'han realitzat a Espanya amb aquests kits de detecció” presenten “una sensibilitat inferior a un 50%”, és a dir, significativament per sota del que es considera una sensibilitat acceptable, que és aquella en la qual els valors superen el 70%, diu el document.

Shenzhen Bioeasy Biotechnology està sota la lupa de la Xina. La companyia del gegant asiàtic va vendre els seus test ràpids a Espanya i, segons les autoritats del país, van resultar ser defectuosos. Les primeres revelacions recollides per l'agència Efe apunten al fet que l'empresa no comptava amb llicència xinesa però sí amb l'homologació europea.

Noticias relacionadas

contador