ep la ministra de hacienda maria jesus montero y el ministro de sanidad salvador illa durante la
Eduardo Parra - Europa Press

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat l'aprovació d'un Reial decret llei pel qual totes les baixes laborals de persones que estiguin en aïllament preventiu per contagi per coronavirus passaran a tenir la consideració de baixa per malaltia professional, de manera que no afecti les seves nòmines. Fins ara, faltar a la feina per trobar-se en quarantena per coronavirus es classificava com a contingència comuna.

Les persones en aïllament seran considerades en situació d'incapacitat temporal assimilada a una baixa per accident laboral. El Govern també ha aprovat una moratòria de les cotitzacions a la Seguretat Social per a tres mensualitats consecutives per a empreses i autònoms.

El Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha destacat que això suposa una millora de la prestació tant per a les persones aïllades com les infectades pel coronavirus, ja que passen a percebre des de l'endemà al de la baixa laboral, el 75% de la base reguladora, amb càrrec a l'Administració.

Així mateix, el Consell de Ministres ha aprovat la moratòria de les cotitzacions a la Seguretat Social corresponents a tres mensualitats consecutives, per a empreses i treballadors per compte propi, a les zones geogràfiques i sectors que es determinin per ordre ministerial.

Això suposa que, aquestes cotitzacions podran ser abonades en el termini d'1 any, a comptar des de la seva meritació, sense recàrrecs ni interessos de cap mena.

PLA DE XOC, EL JUEVES

Per part seva, Montero ha explicat que el Govern porta setmanes monitorant la situació des del punt de vista sanitari, l'aspecte "prioritari", i a nivell econòmic analitzant els indicadors econòmics en contacte "permanent" amb els sectors més afectats, ja que "comença a tenir ja algun efecte".

Ha avançat que el president del Govern, Pedro Sánchez, es reunirà aquest dijous amb els sindicats i els empresaris per analitzar conjuntament un pla de xoc amb mesures econòmiques, en el qual es treballa les darreres setmanes, i aquest mateix dia el Consell de Ministres es reunirà per valorar l'informe dels experts sanitaris i prendre noves mesures "si fos necessari".

Noticias relacionadas

contador