bons resultats pour le cocktail anti covid 19 de regeneron et roche

El risc d'una coagulació sanguínia poc comuna és significativament més gran com a resultat de contreure Covid-19 que per ser vacunat contra el virus. Així ho assegura un nou estudi publicat al British Medical Journal, segons recull CNBC.

Investigadors de la Universitat d'Oxford, l'Escola d'Higiene i Medicina Tropical de Londres i diverses altres universitats i hospitals britànics van analitzar dades de més de 29 milions de persones que havien rebut la seva primera dosi de la vacuna Oxford-AstraZeneca i la de Pfizer-BioNTech.

Els científics van analitzar les taxes d'esdeveniments tromboembòlics (coàguls de sang) i trombocitopènia, una afecció amb recomptes baixos de plaquetes. La coagulació sanguínia poc comuna amb nivells baixos de plaquetes s'ha associat amb la vacuna Oxford-AstraZeneca.

El document va comparar les taxes de coagulació sanguínia poc comuna després d'una primera dosi de vacunació i després d'una prova positiva de Covid-19. Els investigadors van trobar que el risc d'aquests esdeveniments adversos era "substancialment major" després de la infecció per Covid-19 que després de rebre la vacuna Oxford-AstraZeneca o Pfizer-BioNTech.

Durant els vuit a 28 dies posteriors a la primera dosi de la vacuna Oxford-AstraZeneca, els investigadors van identificar un major risc d'esdeveniments rars de coagulació de la sang i recomptes baixos de plaquetes. Durant el mateix període de temps després d'una primera dosi de la vacuna Pfizer-BioNTech, l'estudi va trobar que augmentava el risc de coàguls sanguinis i accidents cerebrovasculars causats pel flux sanguini restringit al cervell (accident cerebrovascular isquèmic). No obstant això, aquests riscos van ser significativament més baixos que els riscos plantejats per la infecció per Covid-19.

Els riscos també es van mantenir elevats durant un període més llarg després de contraure el coronavirus que després de la vacunació, va concloure l'estudi.

Diverses autoritats sanitàries, incloent-hi l'OMS, l'Agència Europea de Medicaments i la Societat Internacional de Trombosi i Hemostàsia també han acordat que els beneficis d'administrar la vacuna superen els riscos.

Noticias relacionadas

contador