ep ursula von der leyen en una rueda de prensa en bruselas
Etienne Ansotte/European Commiss / DPA

El Consell Europeu ha acordat aquest divendres que la vacuna contra la coronavirus arribi al mateix temps a tots els països de la UE, que estaran així en igualtat de condicions. Aquesta era una de les peticions del president del Govern, Pedro Sánchez, que la va demanar fa un parell de dies.

"Espanya va proposar que anéssim de la mà, que si no vacunéssim des del mateix dia ho féssim durant la mateixa setmana. Crec que és l'ànim que surt de la reunió", ha reconegut el mateix Sánchez durant la seva compareixença d'aquest divendres.

Sánchez ha demanat també a Brussel·les el repartiment equitatiu de les vacunes: "Si el món no està segur, Europa tampoc. Tots els països hem estat d'acord en fer un esforç de solidaritat amb els països que no tenen capacitat econòmica o d'accés a la vacuna".

"Estem ja per sota de 200 casos en incidència acumulada en 14 dies, de les més baixes d'Europa", ha subratllat Sánchez en la seva intervenció. "Hi pot haver la temptació de la ciutadania per relaxar les mesures de seguretat i protecció. No baixem la guàrdia per Nadal. Regalem-nos seguretat", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador