dl covid 19 vaccine coronavirus mrna pfizer moderna jab pandemic pb
Sharecast / Spencer Davis via Pixabay

El conseller delegat de Moderna és el gran protagonista d'aquest dimarts i el motiu pel qual les borses estan patint. En declaracions al Financial Times, Stephane Bancel ha dit que espera que les vacunes existents siguin menys eficaces contra la nova variant de la Covid, òmicron. Aquest dilluns, Bancel va declarar a CNBC que es podria trigar mesos desenvolupar una vacuna específica contra la variant sud-africana.

El to del màxim responsable de Moderna contrasta amb el d'empreses com Pfizer i BioNTech, que han suggerit que qualsevol nova vacuna podria modificar-se amb força rapidesa.

"Els seus comentaris, més aviat francs, han fet que els preus del petroli retrocedeixin bruscament, ja que un mercat cada cop més inquiet reacciona amb preocupació davant les perspectives de noves restriccions i una menor demanda", apunten els experts de CMC Markets al seu informe diari.

L'aparició de la variant sud-africana de la Covid ha suposat un gerro d'aigua freda per als mercats, en particular, i per al món, en general. Tot i que és cert que el virus estava tornant a expandir-se durant els últims temps i que la preocupació sobre això havia tornat a augmentar, la incertesa que genera aquesta nova soca ha augmentat el nerviosisme de manera evident.

El president de la Reserva Federal, Jerome Powell, parlarà avui davant del comitè bancari del Senat, on es referirà al que està passant, segons el discurs avançat. Powell reconeix que la variant òmicron planteja riscos per a tots dos mandats del banc central: aconseguir preus estables i la màxima ocupació. No obstant això, el màxim responsable de la Fed no s'ha referit a accions específiques de política monetària ni a la possibilitat de canviar el ritme de reducció de compres d'actius.

Noticias relacionadas

contador