cbbolsa vacuna 1

La crisi del coronavirus està deixant una petjada inesborrable en la sanitat mundial. I l'espanyola no se'n salva. La pandèmia dibuixa un calendari per a candidates com la de Moderna (farmacèutica estatunidenca amb la qual col·labora Laboratoris Rovi), que, si és reeixida, passa per un peatge innegociable: les dosis dobles i la vacuna anual per als col·lectius més exposats a la Covid.

  • 72,15€
  • 0,28%

"Serà una mala cosa per a la ciutadania però bona per a nosaltres", ha reconegut Javier López-Belmonte Encina, vicepresident de Rovi, durant una trobada telemàtica amb els mitjans de comunicació celebrada aquest dimarts.

"Així doblarem la producció", ha assenyalat López-Belmonte. A més, "si desgraciadament es confirma, ens haurem de vacunar de manera recurrent, anualment", apunta. Especialment els més vulnerables al virus, com ara la gent gran.

"Tot això és un còctel de grans notícies per a Rovi", ha reconegut el vicepresident de la farmacèutica que pot començar a gaudir d'una font d'ingressos fixa si la pandèmia obliga a aquesta vacunació anual, com en el cas de la grip.

En aquest sentit, López-Belmonte recorda que el seu acord de col·laboració amb Moderna no sols s'estén a la UE (Unió Europea), sinó que engloba tots els territoris en els quals la seva vacuna (de ser reeixida) es comercialitzarà, amb el Canadà i el Japó com alguns dels mercats més apetitosos per a Rovi. A Espanya, el vicepresident de la cotitzada ha aplaudit que s'estigui invertint i ha anunciat que la farmacèutica aspira a contractar uns 80 nous treballadors per fer front a l'elevat nivell d'activitat que s'espera.

HI HAURÀ VACUNA A PARTIR DE PRINCIPIS DE 2021

El possible excés de demanda no hauria de ser un problema per a Rovi, que assegura no témer "els colls d'ampolla" productius. El seu vicepresident ha aprofitat la trobada amb els mitjans per fer múscul i assegurar que "podem fabricar i llançar al mercat milions de dosis". López-Belmonte ha confirmat que començaran a fer-ho des de principis del 2021, i no ha tancat la porta a fer-ho fins i tot al desembre, mes en què Moderna ha avançat que podria presentar de manera urgent la seva vacuna contra el virus.

"Afortunadament, la vacuna de Moderna segueix el desenvolupament previst, no ha patit retards i els terminis que contemplàvem es mantenen", assevera el vicepresident de Rovi. "Tots els treballs segueixen a bon ritme i treballem amb el timing adequat", prossegueix. "El panorama és esperançador per a tothom, si la vacuna funciona", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador