ep la ministra de sanidad carolina darias durante una rueda de prensa tras la conferencia
Ricardo Rubio - Europa Press

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha destacat que la variant òmicron “és dominant” a Espanya, si bé amb efectes “menys greus”, per la qual cosa caldrà implantar un sistema de vigilància una vegada superada la sisena onada.

Segons Darias, la sisena onada de la pandèmia està provocant una situació que “no és igual a les onades anteriors”. La ministra de Sanitat ha apuntat que la velocitat de creixement "s'ha alentit" durant les últimes setmanes, gràcies a una "major vacunació". Per això, Darias ha proposat la implantació d'un nou sistema de vigilància. Aquest pla ja s'ha posat sobre la taula al Ministeri de Sanitat i al Govern d'Espanya, i s'ha emportat "als socis europeus".

La incidència a Espanya supera els 3.000 casos per 100.000 habitants, per la qual cosa ha arribat a la xifra més elevada de la pandèmia. Segons Darias, "els casos de Covid ocupen el 13% de llits hospitalaris i el 23% de llits UCI a nivell nacional". Tot i això, les xifres "no superen el que s'ha observat durant la tercera onada malgrat tenir incidències superiors que aquell temps", ha remarcat la ministra.

Així mateix, Darias ha aprofitat per ressaltar el "bon ritme" de la campanya de la vacunació, amb el 80% dels més grans de 60 anys vacunats, un objectiu que s'havia posat el Govern per a finals del 2021 i que va acabar aconseguint el 29 de desembre. A més, ha recordat que Espanya compta amb una cobertura del 37% dels nens entre 5 i 11 anys vacunats, en línia amb l'objectiu de la Moncloa d'assolir el 70% de la primera dosi per a aquest grup de la població per a la primera setmana de febrer.

Noticias relacionadas

contador