coronavirus-le-qatar-prend-une-part-dans-la-biotech-curevac

Un grup d'investigadors espanyols de la Universitat Politècnica de València (UPV), de l'Institut de Recerca Sanitària La Fe (IIS La Fe) i del CIBER-BBN han desenvolupat un nou test de detecció de la Covid-19 alternatiu a les actuals PCR. Segons expliquen en un comunicat es tracta d'un test més "ràpid, barat i fàcil d'utilitzar" que ja ha estat emprat en diversos assajos.

Els investigadors treballen en aquest projecte des que va esclatar la pandèmia. Es tracta d'un test ràpid de tipus Point-of-care (POC) basat en nanosistemes amb portes moleculars, que permetria detectar de “manera ràpida -en 30 minuts-, fiable i senzilla” si una persona està o ha estat infectada per SARS-CoV-2, ha destacat.

Ramón Martínez Máñez, coordinador del projecte, ha destacat que entre els avantatges de les tècniques POC, en destaca la seva capacitat de diagnosticar a llocs amb infraestructura limitada, sense personal especialment qualificat i sense el requisit de transportar la mostra a una instal·lació centralitzada.

A més, les tecnologies de POC són eines de detecció global per a la vigilància davant possibles nous brots en el futur. D'aquesta manera, el seu ús permetria "la implementació ràpida de mesures de contenció, reducció dels temps de resposta terapèutica, la detecció in situ i l'ús d'un volum de mostra baix".

Noticias relacionadas

contador