ep dos trabajadores en una fabrica en shanghai china
Dave Tacon - Archivo

La Xina ha tancat amb pany i forrellat la ciutat de Shulan, amb una població de 700.000 habitants, que limita amb Rússia. L'acció recorda al confinament de Wuhan, que va ser l'epicentre del coronavirus, i ha tingut lloc després d'un rebrot.

Gairebé tot està tancat a la ciutat i tan sols es permet a una persona de cada llar de sortir durant dues hores cada parell de dies per comprar els béns essencials, segons informa The Guardian.

Els no residents a la ciutat tenen prohibida l'entrada en Shulan, que ara només compta amb un punt d'emergència per a l'entrada i sortida de vehicles. Si es confirma un contagi en alguna residència comunitària, ningú no en pot entrar ni sortir.

La setmana passada, Shulan va ser requalificada com a població d'alt risc després d'una onada de nous casos originada en una dona, de la qual no se'n coneixia l'exposició al virus. En resposta, les autoritats locals han ordenat el tancament temporal dels espais públics, escoles i transport públic.

Aquest dilluns, les restriccions del Govern xinès s'han intensificat. Segons apunta el ChinaDaily, ara mateix Shulan és "l'últim gran brot del virus al país". La publicació afirma que centenars de persones es troben sota quarantena mèdica i que la vida pot no tornar a la normalitat a la ciutat fins d'aquí a unes quantes setmanes.

Shulan, al nord-est del país, té fronteres amb Rússia i Corea del Nord, la qual cosa al seu torn ha generat certes preocupacions entre els governs de tots dos països, recelosos per naturalesa.

Noticias relacionadas

contador