ep el president de la generalitat quim torra en una imagen de archivo
Marc Brugat - Europa Press

Catalunya passa a la fase d'alerta pel coronavirus. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que es manté la fase de contenció, però s'incrementen les mesures ja aplicades. Per exemple, passen a suspendre's els esdeveniments de més de 1.000 persones, i anticipa que aquests propers dies se n'adoptaran algunes de "més dràstiques", per la qual cosa ha demanat "solidaritat i comprensió". Així mateix, ha explicat que el Govern català està elaborant "un pla econòmic per a pal·liar els efectes del coronavirus".

Així, Torra, al costat dels consellers d'Interior, Miquel Buch, i la de Sanitat, Alba Vergès, ha detallat una sèrie de mesures que entren en vigor aquest dijous i es mantindran durant un període de 15 dies. En primer lloc, els esdeveniments esportius professionals i no professionals a Catalunya se celebraran a porta tancada.

A més, se suspenen o ajornen activitats col·lectives de més de 1.000 persones. S'aplica a espectacles públics, recreatius, oci i esdeveniments religiosos, i s'estan estudiant mesures per a l'activitat pública.

Així mateix, el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assegurat aquest dimecres que actualment "no hi ha cap motiu" per implementar un tancament global d'escoles a Catalunya pel coronavirus. "Farem el que les autoritats sanitàries ens diguin", ha apuntat el conseller en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, en què sí que ha recomanat que sí que es prescindeixi de les activitats extraordinàries no lectives "ni necessàries".

Noticias relacionadas

contador