ep el conseller de interior miquel buch en una foto de archivo en el parlament
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - Archivo

Confinament tècnic a Catalunya. Després que la Generalitat hagi tancat diverses localitats de la província de Barcelona, en una decisió que afecta 70.000 persones, el Govern de Quim Torra ha anat un pas més enllà. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha anunciat que cessarà l'activitat de pistes d'esquí, gimnasos, local d'oci i àrees comercials que no estiguin destinades a productes de primera necessitat perquè no es propagui la malaltia i no col·lapsar el sistema de salut pública.

Buch recomana l'ajornament de trobades, reunions, manifestacions i evitar desplaçaments i contacte humà. "Demanem limitar i evitar qualsevol desplaçament", declara Buch. "No hi ha confinament de famílies a casa. Quedar-se a casa és una recomanació. Evitar compartir espais públics i mantenir les distàncies", prossegueix el conseller d'Interior".

"Recomanem evitar les reunions i trobades fora dels entorns familiars", diu Miquel Buch. "No descarto que aquesta tarda prenguem decisions més dràstiques", prossegueix el conseller d'Interior.

La Generalitat ha decidit aquest dijous en Consell Executiu extraordinari confinar a la població de l'àrea de la Conca d'Òdena (Barcelona), unes 70.000 persones, després del focus de coronavirus declarat a Igualada (Barcelona). La mesura afecta Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena, a la comarca d'Anoia.

Noticias relacionadas

contador