ep imagen de archivo de una vacuna
AMERICAN HEART ASSOCIATION - Archivo

Un 74% dels adults de tot el món estan disposats a vacunar-se contra el coronavirus si hi ha un vaccí disponible, però això pot no ser suficient per derrotar el virus, segons una enquesta publicada aquest dimarts.

L'enquesta del Fòrum Econòmic Mundial i l'empresa de recerca de mercat Ipsos va preguntar a prop de 20.000 adults de 27 països durant dues setmanes, entre el 24 de juliol i el 7 d'agost d'enguany.

La majoria dels enquestats de tots els països van expressar la seva voluntat d'obtenir un vaccí, segons els resultats de l'enquesta. La Xina va ser el país més entusiasta, amb el 97% dels enquestats indicant que voldrien vacunar-se, mentre que Rússia va ser el menys disposat, amb només un 54% interessat a fer-ho, segons l'enquesta.

Així i tot, és preocupant que aproximadament una quarta part de les persones a tot el món no tinguin la intenció de vacunar-se, va dir un expert del Fòrum Econòmic Mundial.

"El 26% de dèficit de confiança en el vaccí és prou significatiu com per a comprometre l'eficàcia de la seva posada en marxa", ha declarat Arnaud Bernaert, cap de la configuració del futur de la salut i l'assistència sanitària del FEM.

Noticias relacionadas

contador