astrazeneca ne doit plus exporter de vaccins avant d avoir livre l ue dit von der leyen

AstraZeneca es deixa més de mig punt aquest dimarts. Els títols de la companyia es ressenten davant la notícia que el regulador britànic pugui restringir l'ús de la seva vacuna fins i tot en individus menors de 30 anys.

  • 117,20£
  • 1,33%

Segons informen diversos mitjans del país, a l'organisme britànic li segueixen preocupant els casos de "rars coàguls", que fins al moment han deixat set morts d'entre els més de 18 milions que han estat vacunats amb AstraZeneca allà.

Aquest dilluns, els informatius de Channel 4 apuntaven que el regulador estava temptejant aquesta possibilitat, i que podria prendre una decisió definitiva aquest mateix dimarts. "Dues fonts han comentat a aquest programa que malgrat que les dades segueixen sent incerts, creix amb força la possibilitat d'oferir a les persones més joves, per sota dels 30 anys, una vacuna diferent".

Les dues fonts també han reconegut al canal que la intenció del govern de Boris Johnson segueix sent la de donar suport a la vacuna d'Oxford i AstraZeneca, de manera que qualsevol possible limitació del seu ús pot danyar la confiança del públic en ella.

A Espanya, cal recordar que el Ministeri de Sanitat ha aprovat el 30 de març l'ús de la vacuna d'AstraZeneca en treballadors essencials majors de 65, reservant així la imminent vacuna de Janssen per a la població que superi els 66 anys. A més, s'especula que el departament proposi "en breu" l'ús de la vacuna britànica també en majors de 65.

Noticias relacionadas

contador