ep vacuna de astrazeneca contra la covid
GVA

Les autoritats de Bulgària han suspès aquest divendres les inoculacions amb la vacuna contra la Covid-19 d'AstraZeneca fins que l'Agència Europea del Medicament (EMA) envïi una declaració escrita que dissipi tots els dubtes sobre la seguretat del fàrmac.

Prèviament, diversos països, com Àustria, Estònia, Letònia, Lituània, Luxemburg i Itàlia, han deixat d'utilitzar alguns lots de la vacuna d'AstraZeneca, mentre que Dinamarca, Noruega, Islàndia, així com Tailàndia van suspendre la vacunació amb aquest antigen.

A Itàlia, segons han informat fonts a Reuters, s'ha prohibit un lot de les vacunes d'AstraZeneca després de la mort de dos homes, de 43 i 50 anys. L'autoritat italiana de medicaments, Aïfa, va declarar, però, que la prohibició havia estat una mesura de "precaució", i va afegir que no s'havia establert cap relació entre la vacuna i els posteriors "esdeveniments adversos greus".

La decisió d'altres països es va produir després de l'aparició d'uns informes sobre la formació de coàguls de sang i altres efectes secundaris en persones a les quals se'ls havia administrat aquesta vacuna.

L'Agència Europa de l'Medicament (EMA) ha recomanat aquest dijous "seguir administrant" la vacuna de l'Covid d'AstraZeneca a la Unió Europea (UE).

Noticias relacionadas

contador