l ue ne renouvellera pas l an prochain ses contrats avec astrazeneca et j j rapporte la stampa

La Comissió Europa ha decidit finalment portar AstraZeneca als tribunals al·legant l'incompliment contractual en el lliurament de vacunes contra la Covid-19.

L'acció legal de la Comissió Europea ha estat presentada als tribunals belgues en nom dels 27 Estats membres de la UE.

AstraZeneca es va comprometre contractualment a lliurar 300 milions de dosis a la UE durant el primer semestre del l'any, i de moment només n'ha lliurat 100 milions, una tercera part.

"En efecte, la Comissió ha iniciat divendres passat una acció judicial contra l'empresa AstraZeneca sobre la base d'incompliments del contracte de compra anticipada", ha confirmat aquest dilluns el portaveu de la Comissió Europea sobre Sanitat, Stefan de Keersmaecker. "La raó és que ni els termes de 'contracte ni el seu esperit s'han respectat, i l'empresa no ha estat en condicions de posar en marxa una estratègia fiable per assegurar el lliurament de les dosis", ha postil·lat.

Aquesta notícia arriba dies després que, segons les declaracions d'un funcionari europeu a l'agència Reuters, la Comissió estudiés demandar la companyia per incomplir el seu contracte.

Noticias relacionadas

contador