ep el presidente del gobierno pedro sanchez en su comparecencia ante los medios tras despachar con
EUROPA PRESS

Bloomberg posa Espanya en portada aquest dijous. L'agència destaca que el nostre país "ha ressorgit com a epicentre de la pandèmia de coronavirus a Europa" registrant el nombre més alt d'infeccions diàries per milió de persones del continent en el transcurs d'aquesta setmana. "3.715 nous casos van ser reportats el dimecres, gairebé la meitat dels quals van ser localitzats als voltants de Madrid. El president Pedro Sánchez, que ha estat molt criticat per la seva gestió de la pandèmia, està de vacances amb la seva família i no ha sortit a dirigir-se al públic", recull.

Bloomberg afegeix que "cada dia porta més males notícies" a Espanya i assenyala: "Amb la indústria turística delmada i l'economia de genolls, molts votants estan al límit, i qualsevol indiferència percebuda entre la seva classe dirigent podria implicar un cost polític per a un govern minoritari feble que depèn dels separatistes per mantenir-se en el poder".

La gestió de la pandèmia per part de Sánchez ha estat "àmpliament criticada", mentre que Itàlia, que va servir de model a Espanya, essent el primer d'establir un confinament, "sembla que ha gestionat millor la crisi", afegeix Bloomberg. Tots dos països, subratlla, es troben "en profundes recessions" i han hagut d'intentar equilibrar "la necessitat de mantenir la població fora de perill amb el desig d'intentar treure partit de la lucrativa temporada d'estiu".

Encara que Sánchez ha continuat participant en reunions periòdiques de crisis a distància, l'agència internacional reconeix que el seu silenci públic "queda molt allunyat dels discursos setmanals que va pronunciar en el moment àlgid de la pandèmia, quan va arribar a dir que Espanya estava en guerra". En aquesta època, el govern organitzava rodes de premsa diàries i a vegades fins i tot dues en un sol dia, per informar sobre el virus.

Noticias relacionadas

contador