ep personal sanitario trabajando en un laboratorio
Rober Solsona - Europa Press

Astrazeneca té intenció de lliurar al Govern britànic 30 milions de vacunes contra el coronavirus al setembre. Almenys, si demostren que són efectives contra la pandèmia.

  • 117,20£
  • 1,33%

El gegant farmacèutic s'ha associat fa setmanes amb la Universitat d'Oxford per manufacturar un potencial vaccí, conegut com 'el vaccí d'Oxford'.

Així ho ha revelat la pròpia companyia aquest diumenge, després de rebre 84 milions de lliures esterlines addicionals de finançament governamental per accelerar la creació d'aquest vaccí. Boris Johnson ja van injectar 47 milions a l'entitat per a dur a terme aquesta recerca.

"Aquesta injecció de diners ajudarà a la producció a gran escala del vaccí, si acaba sent reeixit, per poder oferir-lo a la població britànica quan sigui possible", ha afirmat la companyia. Per part seva, la universitat britànica ha acabat la primera fase d'assajos en humans la setmana passada.

Astrazeneca forma part del grapat de companyies en lliça per trobar un vaccií contra el coronavirus. Així ho assegurava un recent informe de l'OMS que, d'altra banda, n'excloïa el "prometedor" vaccí espanyola tan defensat pel ministre de Ciència, Pedro Duque.

Noticias relacionadas

contador