confinamiento alemania coronavirus
Alberto Sánchez

El govern d'Alemanya està sospesant implantar noves mesures de restricció per a la població al territori amb l'objectiu de contenir l'expansió de la Covid-19.

Òmicron està guanyant terreny i el país bavarès va superar fa uns dies els 200.000 contagis diaris, el seu pic més gran registrat a tota la pandèmia. Tal com va afirmar la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, la nova variant serà la dominant als països de la zona euro a mitjans de gener, i Alemanya no serà aliè a això.

El canceller alemany, Olaf Scholz, es reunirà amb els líders regionals per discutir com abordar la situació actual que planteja el coronavirus, conclave en què possiblement es plantegi reduir els temps de quarantena per evitar, entre altres coses, l'escassetat de personal sanitari, tal com ha dit el ministre de Salut Karl Lauterbach, en una entrevista a RTL que recull Bloomberg.

A més, crida a la responsabilitat individual i la vacunació massiva, mesures que poden ajudar a contrarestar la pressió hospitalària. Tot i així, les reunions socials estan limitades i els esdeveniments massius tenen reducció d'aforaments.

Un dels principals problemes que presenta Alemanya a diferència d'Espanya és el de les manifestacions de milers de persones per les restriccions del passaport Covid. Tot i això, se n'han anat reduint de mica en mica.

contador