ep archivo   logo de zoom
ZOOM - Archivo

Les accions de Zoom s'han girat a Wall Street (+0,8%) després de caure amb ganes a la preobertura, després d'anunciar els resultats corresponents al primer trimestre del 2024. Segons el compte de resultats de la tecnològica nord-americana, les vendes van estar en línia amb el que s'esperava i n'ha donat una de freda i una de calenta amb les seves previsions: la companyia és més optimista a mitjà i llarg termini, encara que més pessimista a curt termini.

  • 69,55$
  • 0,94%

Sigui com sigui, el benefici de la companyia s'ha multiplicat exponencialment fins als 216,3 milions de dòlars, el mateix període de l'any passat, la firma radicada a Califòrnia va informar que els seus guanys amb prou feines van superar els 15 milions de dòlars. Així, el benefici per acció (BPA) ha pujat fins als 0,7 dòlars per títol en aquests darrers tres mesos.

Per la seva banda, les vendes es van mantenir força estables i van tancar març en 1.140 milions de dòlars enfront dels 1.105 milions aconseguits durant el període comparable anterior. Zoom esperava uns ingressos de 1.125 milions de dòlars al febrer.

Amb tot, aquestes referències no han complert les expectatives del consens. I és que el mercat, segons dades de FactSet, esperava un benefici per acció d'1,19 dòlars, així com uns ingressos de 1.130 milions.

Així mateix, Zoom ha informat que la tresoreria neta proporcionada per les activitats d'explotació va ser de 588,2 milions de dòlars al primer trimestre, enfront dels 418,5 milions de dòlars del primer trimestre de l'any fiscal 2024, xifra que suposa un augment interanual del 40,6%. El flux de caixa lliure va ser de 569,7 milions de dòlars, un augment del 43,6% enfront dels 396,7 milions de dòlars de l'any passat.

Pel que fa a les mètriques de clients, Zoom ha indicat que comptava amb 3.883 clients empresarials que contribuïen amb més de 100.000 dòlars a l'any als ingressos dels últims 12 mesos, enfront de l'estimació mitjana de 3.966 dels analistes. Els ingressos totals de les empreses van augmentar un 5,3%, fins als 665,7 milions de dòlars, durant el trimestre.

Així mateix, la companyia ha explicat que tenia al voltant de 191.000 clients empresarials al tancament de l'últim trimestre, però que 26.800 clients d'aquesta categoria van ser classificats com a "usuaris simples" per la seva menor contribució als ingressos. "Aquests clients es consideren ara clients en línia i ja no s'inclouen al total de clients d'empresa a partir del 30 d'abril del 2024. L'impacte d'aquesta transició no ha tingut una repercussió significativa en el percentatge d'ingressos procedents de clients Enterprise i En línia, a la taxa d'expansió neta en dòlars ni a la rotació mitjana mensual d'En línia", ha detallat Zoom.

De cara al proper trimestre, la companyia nord-americana estima que els ingressos seran d'entre 1.145 i 1.150 milions, una mica menys del que esperava el consens. Així mateix, preveu un BPA d'entre 1,20 i 1,21 dòlars per títol, per sota de l'expectativa d'1,24 dòlars del mercat. Per a tot l'any, l'empresa ha augmentat la previsió d'ingressos fins als 4.620 milions de dòlars, 20 milions més que en la seva estimació anterior, així com un BPA d'entre 4,99 i 5,02 dòlars per acció enfront d'una previsió anterior entre 4,85 i 4,88 dòlars per acció.

Cal recordar que la demanda de Zoom es va disparar durant la pandèmia, ja que cada cop més gent treballava des de casa. Els anys següents, quan els treballadors van començar a tornar a l'oficina, l'empresa ha intentat mantenir el seu creixement amb nous productes, com ara una aplicació de tractament de textos i un assistent d'intel·ligència artificial (IA).

"Al primer trimestre, hem continuat integrant la IA a tota la nostra plataforma, incloent-hi Zoom Contact Center i Zoom Workplace, la nostra plataforma de col·laboració impulsada per IA. Aquestes innovacions, combinades amb la nostra execució i inversió focalitzada, ens han permès superar les nostres previsions", ha assegurat Eric S. Yuan, fundador i conseller delegat de Zoom.

contador