wells-fargo-a-suivre-a-wall-street 20190927154121

El banc nord-americà Wells Fargo ha publicat els resultats corresponents al quart trimestre del 2022, un període que s'ha tancat amb una caiguda del benefici del 50% en comparació amb mateix període de fa un any. Així, els guanys aconseguits fins al desembre pel tercer banc més gran dels EUA han estat de 2.864 milions de dòlars enfront dels 5.750 milions de beneficis de fa un any.

Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) de 0,67 centaus enfront dels 1,38 dòlars per títol del mateix lapse de temps del 2021. El consens anticipava 0,60 centaus per acció.

Després de conèixer-se l'informe de guanys, els títols del banc amb seu a San Francisco cauen a prop d'un 4% a Wall Street.

Els ingressos, per la seva banda, han baixat un 6% durant el trimestre, fins als 19.660 milions de dòlars des dels 20.856 milions en vendes del desembre passat. La xifra no ha superat les expectatives del consens, que estimava uns ingressos a l'entorn dels 19.990 milions de dòlars.

En el cas dels ingressos nets per interessos van augmentar un 45%, "a causa de l'impacte de majors taxes d'interès, majors saldos de préstecs i menors amortització de la prima de valors recolzats per hipoteques", mentre que els no relacionats amb interessos van disminuir un 46%, impulsats pels "menors resultats al nostre capital de risc afiliat i capital privat de negocis".

El banc també ha comunicat que ha reservat 957 milions de dòlars en provisió per a pèrdues creditícies després de reduir-la en 452 milions fa un any. La provisió inclou un augment de 397 milions de dòlars per principalment “el creixement dels préstecs, així com un entorn econòmic menys favorable”.

Els préstecs mitjans han augmentat fins als 948,5 milions de dòlars des dels 875 de fa un any, mentre que els dipòsits mitjans han assolit els 1.380,5 milions, una disminució respecte als de desembre del 2021 quan van ser de 1.470 milions de dòlars. D'altra banda, la ràtio CET1 ha caigut fins al 10,6%, igual que el ROE i el ROTCE, que han baixat fins al 6,4% i el 7,6%, respectivament.

El conseller delegat de Wells Fargo, Charlie Scharf, ha destacat que "tot i que el trimestre es va veure significativament afectat per les pèrdues operatives prèviament divulgades, el nostre exercici subjacent va reflectir el progrés que estem aconseguint per millorar els rendiments. L'augment de les taxes d'interès va impulsar un fort creixement dels ingressos nets per interessos, les pèrdues creditícies van continuar augmentant lentament, però la qualitat creditícia es va mantenir sòlida i vam continuar avançant en les nostres iniciatives d'eficiència”.

Així mateix, Scharf ha afirmat que "les pèrdues operatives incorregudes al quart trimestre reflecteixen una fita important a la nostra feina per resoldre problemes històrics. El nostre acord d'ampli abast amb el CFPB al desembre ajuda a resoldre múltiples assumptes, la majoria dels quals han estat pendents durant diversos anys Durant els darrers tres anys, hem realitzat canvis significatius per abordar els assumptes als quals fa referència l'acord i moltes de les accions requerides ja estaven substancialment completades abans d'aquest anunci, si bé el nostre treball regulador i de riscos no sempre ha seguit una línia recta i tenim més per fer, hem aconseguit un progrés significatiu i estem avançant”.

De cara al futur, des de l'entitat estan observant “curosament l'impacte de les taxes més altes en els nostres clients i esperem veure que els saldos de dipòsits i la qualitat creditícia continuïn tornant als nivells previs a la pandèmia. Continuem donant prioritat a la construcció d'una infraestructura de control i risc adequada i sóc optimista sobre el nostre futur a mesura que continuem avançant en les nostres iniciatives d'eficiència, invertim per servir millor els nostres clients i fer créixer el nostre negoci”, ha dit Scharf.

Noticias relacionadas

contador