remise-en-cause-de-l-accord-sur-les-comptes-fantomes-de-wells-fargo

Wells Fargo ha sorprès el mercat amb els seus resultats del quart trimestre del 2023. Uns comptes que han estat millors del que s'esperava, en registrar un benefici net de 3.446 milions de dòlars, un 9,22% més que els 3.155 milions del mateix període del any anterior.

Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) de 0,86 centaus des dels 0,75 centaus per títol aconseguits entre l'octubre i el desembre del 2022.

Els ingressos totals, per part seva, s'han elevat fins als 20.478 milions de dòlars en comparació amb els 20.034 milions de dòlars de l'exercici precedent. La dada també ha estat millor al que estimava el consens, que havia previst 20.300 milions de dòlars.

Les provisions per a pèrdues creditícies han augmentat un 34%, fins a 1.280 milions de dòlars des dels 957 milions de dòlars de fa un any, ja que s'han incrementat les provisions per a pèrdues creditícies per a targetes de crèdit i préstecs immobiliaris comercials.

Wells Fargo ha explicat que aquest fet ha estat parcialment compensat per menors assignacions per a préstecs per a automòbils.

Pel que fa al tancament de l'any 2023, el benefici net del banc ha estat de 19.142 milions de dòlars, xifra que també suposa una millora respecte a l'any previ, quan va ser de 13.677 milions. Els ingressos han repetit aquest bon comportament, fins a assolir els 82.597 milions de dòlars en comparació amb els 74.368 milions del 2022.

"Encara que la millora dels nostres resultats del 2023 s'ha beneficiat de la solidesa de l'entorn econòmic i de la pujada dels tipus d'interès, el nostre enfocament continu en l'eficiència i la sòlida disciplina creditícia també hi han contribuït de manera important", ha assenyalat Charlie Scharf, conseller delegat de l'entitat.

"De cara al futur, l'exercici del nostre negoci continua sent sensible a les taxes d'interès i la salut de l'economia nord-americana, però confiem que les accions que estem prenent generaran retorns més sòlids al llarg del cicle. Estem seguint de prop el crèdit i, si bé veiem un deteriorament modest, continua sent consistent amb les nostres expectatives. La nostra posició de capital segueix sent sòlida i tornar l'excés de capital als accionistes segueix sent-ne una prioritat", ha dit Scharf.

contador