dl wells fargo us bank sign america generic logo
Sharecast graphic / Josh White

Caigudes destacades en els títols de Wells Fargo, que es deixen més d'un 5% en les operacions prèvies al toc de campana a Wall Street després d'haver presentat els resultats del segon trimestre. I és que el banc ha decebut amb els seus ingressos nets per interessos (una mesura clau del que guanya un banc amb els préstecs), que s'han situat als 11.923 milions de dòlars durant el període de l'abril al juny, un 9% per sota la xifra collida durant els mateixos tres mesos de l'any anterior (13.163 milions). També s'ha situat per sota de la xifra que esperava el consens d'11.920 milions.

Tot i això, els seus guanys i ingressos del segon trimestre han superat les expectatives del consens. I és que el benefici net del període s'ha situat als 4.910 milions de dòlars, o 1,33 dòlars per acció, quan els analistes projectaven un guany de 1,29 dòlars. La xifra del segon trimestre d'aquest any és un 1% inferior al benefici del mateix període del 2023 (4.938 milions).

Pel que fa als ingressos totals del banc amb seu a San Francisco, han arribat als 20.689 milions de dòlars entre l'abril i el juny, enfront dels 20.290 milions que preveia el consens, i també estan un 1% per sobre de la xifra de fa un any (20.533 milions de dòlars).

Wells Fargo, a més, ha reservat 1.236 milions de dòlars en concepte de provisió per a pèrdues creditícies, xifra que suposa un 28% menys que durant el mateix període de l'any anterior (1.713 milions).

El director executiu de Wells Fargo, Charlie Scharf, ha comentat que els esforços per transformar el banc "es van reflectir en el nostre exercici financer del segon trimestre, ja que els guanys diluïts per acció ordinària van créixer tant en comparació amb el primer trimestre com respecte a l'any anterior".

"Continuem veient un creixement en els nostres ingressos basats en comissions que compensen una disminució esperada en els ingressos nets per interessos", ha afegit el directiu, que ha recordat que les inversions que han estat realitzant han permès "aprofitar l'activitat del mercat al trimestre amb un exercici sòlid en assessoria d'inversions, comerç i comissions de banca d'inversió".

Així mateix, ha destacat que "l'exercici creditici va ser consistent amb les nostres expectatives, la demanda de préstecs comercials es va mantenir tèbia, vam veure un creixement en els saldos de dipòsits en tots els nostres negocis i el ritme dels clients que van reassignar efectiu cap a alternatives de major rendiment es va desaccelerar".

Scharf també ha apuntat que durant el primer semestre de l'any Wells Fargo va recomprar més de 12.000 milions de dòlars en accions ordinàries i que esperen poder augmentar el dividend del tercer trimestre un 14%.

Noticias relacionadas

contador