wells fargo dl bank us finance usa
DL (AB)

Els guanys de Wells Fargo han augmentat un 32% durant els tres primers mesos de l'any. Segons ha informat la companyia radicada a San Francisco, el benefici de l'entitat ha pujat fins als 4.991 milions de dòlars, en comparació amb els 3.788 milions aconseguits durant el mateix període de l'any anterior.

“El primer trimestre vam obtenir bons resultats i hem continuat avançant a les nostres iniciatives d'eficiència. La morositat i les cancel·lacions netes van continuar augmentant lentament, com s'esperava. La nostra ràtio CET1, que ja era forta, va augmentar i vam reprendre el nostre programa de recompra, recomprant 4.000 milions de dòlars en accions ordinàries”, ha explicat Charlie Scharf, conseller delegat de la companyia.

Les vendes de Wells Fargo també han augmentat al primer trimestre. Al tancament del març del 2023, els ingressos s'han situat als 20.729 milions de dòlars, un 17% més que els 17.728 milions de dòlars ingressats entre el gener i el març del 2022.

Els ingressos nets per interessos del banc van augmentar un 45% fins al març a causa principalment de l'impacte d'uns tipus més alts, uns saldos de préstecs més elevats i una menor amortització de primes de valors recolzats per hipoteques, parcialment compensat per menors saldos de dipòsits. explicat Wells Fargo.

Els ingressos no financers van disminuir un 13%, a causa dels resultats més baixos de les seves filials de capital risc i capital privat o de la reducció dels ingressos de la banca hipotecària, entre altres aspectes. Aquest descens va ser parcialment compensat per la millora dels resultats al negoci de Mercats.

Les despeses no financeres van disminuir un 1% per la reducció de les pèrdues d'explotació i a l'impacte de les iniciatives d'eficiència, compensades per l'augment de les despeses de personal.

La provisió per a pèrdues creditícies al primer trimestre del 2023 va incloure un augment de 643 milions de dòlars, reflectint un augment dels préstecs immobiliaris comercials, principalment préstecs per a oficines, així com un increment dels préstecs per a targetes de crèdit i préstecs per a automòbils.

Wells Fargo ha afegit que hi ha "factors de risc" que podrien fer que les seves previsions es facin malbé, com les condicions de mercat actuals i futures, incloent-hi els efectes de la caiguda dels preus de l'habitatge, les elevades taxes de desocupació, la política fiscal dels EUA i la crisi financera mundial.

En aquest sentit, ha advertit que l'import i el calendari dels futurs dividends o recompres d'accions ordinàries dependran dels beneficis, les necessitats de tresoreria i la situació financera de la societat, les condicions del mercat, els requisits de capital (incloent-hi els de les normes de capital de Basilea), els requisits d'emissió d'accions ordinàries, la legislació i els reglaments (incloent-hi les lleis federals sobre valors i les normes bancàries federals) i altres factors que l'empresa consideri rellevants.

contador