ep archivo   el consejero delegado de soltec raul morales
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Soltec s'està comportant de manera molt volàtil aquest dimecres després de presentar resultats. Després d'arribar a un 7%, ara cau un 4%. El benefici de l'any passat es va situar als 11,7 milions, per sota dels 13,06 milions del 2022, mentre que els ingressos van pujar fins als 587,2 milions des de 568,19 milions, i l'EBITDA ajustat va pujar als 56,53 milions des dels 32,63 milions, amb un marge d'EBITDA del 9,6%.

  • 1,96€
  • -2,10%

Al quart trimestre de l'any, els ingressos van assolir els 283,1 milions d'euros (+72%), amb un EBITDA consolidat de 55,9 milions i un marge d'EBITDA del 19,7%.

"Soltec ha presentat els resultats del quart trimestre de l'exercici, recollint aquesta vegada de manera positiva l'estacionalitat que estava acusant la divisió industrial. D'aquesta manera, Soltec aconsegueix un trimestre rècord, amb la facturació més gran en la seva història, complint així amb els objectius anuals marcats al començament d'any (45-60 milions d'euros a EBITDA) i superant els números esperats pel consens (43 milions d'EBITDA)”, escriu Eduardo Imedio, expert de Renta 4.

La cotització de Soltec ha cotitzat durant el 2023 la volatilitat del negoci industrial (el 50% de la facturació de l'any s'ha donat al darrer trimestre) i la incertesa sobre el compliment de les guies. "Mirant l'exercici complet, no només observem el creixement del negoci, sinó la recuperació de marges (especialment enfront dels anys de pandèmia) i l'aportació al compte de resultats dels nous negocis (primers parcs fotovoltaics operats per la divisió d'Energia)", afegeix l'expert.

La companyia va subministrar 4,3 GW de seguidors solars l'any 2023, i arriba a un track record de 20 GW des que va començar la seva activitat el 2004.

El marge brut del negoci de seguidors solars va pujar fins al 26%, amb un marge d'EBITDA del 8,5% l'any 2023.

Soltec ha subratllat la importància que cobren les energies renovables en el context internacional, i ha dit que la companyia està prenent impuls a Europa, els Estats Units i Llatinoamèrica. Ha afegit que avança cap a una especialització més gran, i segmenta el seu negoci en dues activitats: el subministrament de seguidors solars (divisió de trackers) i la generació d'energia (divisió d'energia).

NOU DIRECTOR D'OPERACIONS

Així mateix, Soltec ha comunicat el reforçament de la seva estructura operativa amb el nomenament de Mariano Berges de l'Estal com a director d'operacions.

Berges de l'Estal és "un reconegut executiu i pioner a la indústria solar, que aporta una profunda experiència al sector energètic, una sòlida formació financera i d'operacions a nivell global, així com una valuosa trajectòria en gestió executiva", ha indicat l'empresa. A més, ha afirmat que el seu nomenament contribueix a l'enfortiment de l'estructura de gestió de la companyia per afrontar els reptes de creixement que es planteja.

PREVISIONS 2024

La companyia espera que el subministrament de seguidors solars se situï entre els 5 GW i els 6 GW per al conjunt de l'any 2024, amb marges bruts "sòlids" i marges d'EBITDA al rang del 6-7%. Durant l'any, l'entitat durà a terme una actualització estratègica de les dues línies d'activitat.

Noticias relacionadas

contador