ep la consejera delegada de vodafone margherita della valle
VODAFONE

Vodafone puja a borsa aquest dilluns (+3,9%) després de presentar els resultats del primer trimestre fiscal de l'exercici 2024. Els ingressos per servei de l'operadora van arribar als 9.110 milions d'euros, xifra que va suposar una caiguda del 4,2% en termes reportats enfront dels 9.514 milions del mateix període de l'exercici previ i un increment orgànic del 3,7%. El total d'ingressos va quedar en 10.740 milions d'euros, un 4,8% menys que els 11.278 milions previs i un 3,7% més en termes orgànics.

  • 0,75£
  • -0,58%

"A mesura que avancem en els nostres plans per transformar Vodafone, hem aconseguit un millor rendiment dels ingressos per servei a gairebé tots els nostres mercats. Hem lliurat dades particularment sòlides en el nostre segment comercial i hem tornat al creixement dels ingressos per servei a Europa. De cara al futur, hem fet els primers passos del nostre pla d'acció centrat en el client, la senzillesa i el creixement, però encara queda molt per fer”, ha declarat Margherita Della Valle, consellera delegada del grup.

L'operadora britànica ha anunciat el nomenament de Luka Mucic com a nou director financer (CFO) a partir del proper 1 de setembre. D'aquesta manera, l'exdirector financer de l'alemanya SAP, càrrec que va exercir fins al 31 de març passat, alliberarà la consellera delegada de Vodafone, Della Valle, d'aquestes funcions, que compatibilitzava amb el càrrec des del seu nomenament com a màxima executiva de la companyia a finals de l'abril passat.

La companyia ha reiterat la guia per a l'any fiscal 2024, que implica un EBITDA ajustat de 13.300 milions d'euros i flux de caixa lliure ajustat de 3.300 milions d'euros.

FUSIÓ VODAFONE UK I THREE UK

Vodafone espera que la fusió de Vodafone UK i Three UK es tanqui a finals de l'any que ve i està subjecta a l'aprovació regulatòria, cosa que preocupa els experts, que creuen que això podria ser un obstacle més gran que el que suggereix l'operadora.

"No obstant, si s'aprova, els estalvis de costos anuals esperats de 700 milions de lliures en cinc anys subratllen clarament l'atractiu de l'acord, malgrat els 500 milions de lliures de costos d'integració probables que condueixen a aquest punt", apunta Richard Hunter, director d'inversions d'Interactive Investor.

Margherita Della Valle ha descrit la fusió de Vodafone UK i Three Regne Unit com a "excel·lent per als clients, excel·lent per al país i excel·lent per a la competència".

Noticias relacionadas

contador