ep archivo - recurso de productos de viscofan
VISCOFAN - Archivo

Viscofan ha presentat aquest dilluns els seus resultats dels nou primers mesos, en què ha guanyat 100,8 milions d'euros. Això representa un descens del 4,1% respecte al mateix període de l'any anterior.

  • 63,90€
  • 1,43%

Així ho ha comunicat la companyia en una nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en què detalla que l'import net de la xifra de negocis va ser de 926,2 milions d'euros del gener al setembre, xifra que suposa un 6,1% més.

Pel que fa al benefici operatiu (Ebitda), s'ha situat als 192,6 milions, un 1,1% més respecte als mateixos nou mesos del 2022. A més, el deute bancari net de Viscofan se situava als 108,6 milions el setembre del 2023, xifra que suposa un descens del 24,7% respecte al trimestre anterior. Ho ha aconseguit, explica, gràcies a la millora en la generació de caixa durant el trimestre, resultat d'una necessitat d'inversió menor i les iniciatives de reducció de circulant.

José Domingo d'Ampuero i Osma, president del Grup Viscofan, ha apuntat que "les iniciatives d'ajust d'inventaris per part dels clients d'embolcalls estan provocant un comportament pitjor del mercat enfront de l'esperat, particularment a la zona d'Àsia Pacífic", i la companyia no ha estat aliena a aquesta tendència. D'aquí el resultat.

"Aquesta situació temporal del mercat coincideix amb un entorn de costos elevats i un entorn desfavorable de divises que està pressionant els nostres marges", ha continuat el directiu, que ha remarcat, tot i això, que des del punt de vista operatiu Viscofan "segueix mostrant una gran fortalesa".

I és que, diu, "els resultats obtinguts a les màquines amb la nova tecnologia i el control de costos implantats permet assolir sòlids creixements d'ingressos i Ebitda en termes comparables, reforçant la nostra visió sobre la millora de marges esperada per al 2024 i el nostre pla estratègic Beyond25".

Viscofan diu que espera "seguir aconseguint resultats històrics" amb creixements a les principals magnituds financeres d'ingressos, Ebitda i resultat net. Tot i que, destaca, "adaptant-les a un entorn de decreixement en els volums del mercat i elevada inflació en els inputs de producció".

Alhora, remarca, en un "entorn d'ajust d'inventaris més durador del previst inicialment", està prioritzant a curt termini "mesures de control de costos, adequació d'inversions i reducció de circulant que reforcin la fortalesa operativa, la flexibilitat per afrontar entorns adversos i la capacitat de generació de caixa de la companyia”.

El Grup estima un creixement d'entre un 4% i un 5% en els ingressos, entre un 2% i un 4% en l'Ebitda i entre un 4% i un 7% en el resultat net aquest 2023, mentre "reforça la seva visió de millora de marges per a l'exercici 2024”.

Noticias relacionadas

contador