ep archivo   united airlines
UNITED AIRLINES - Archivo

United Airlines vola un 12% a Wall Street després de publicar els resultats del tercer trimestre del 2024 i batre les expectatives del mercat. L'aerolínia també ha comunicat un programa de recompra d'accions per valor de 1.500 milions de dòlars, primer des de la pandèmia de la covid-19.

  • 87,13$
  • -1,20%

Així, la companyia ha obtingut un benefici net de 965 milions de dòlars, un 15,1% menys que els 1.137 milions de dòlars del mateix període de l'exercici anterior. Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) ajustat de 3,33 dòlars, i supera els 3,17 dòlars per títol estimats pel consens.

Pel que fa als ingressos, s'han elevat un 2,5% fins a assolir els 14.843 milions de dòlars enfront dels 14.484 milions de dòlars del tercer trimestre del 2023 i per sobre dels 14.780 milions previstos.

United Airlines ha detallat que els ingressos unitaris domèstics han estat positius a l'agost i al setembre en comparació amb l'any passat, ja que les aerolínies han reduït un excés de vols que estaven baixant les tarifes.

Així mateix, ha avançat que, al tercer trimestre, la seva capacitat s'ha ampliat un 4,1% i que els ingressos corporatius s'han elevat un 13%, mentre que els ingressos premium han crescut un 5% i les vendes dels bitllets econòmics s'han incrementat un 20%.

Amb vista a la resta de l'any, United Airlines espera guanyar entre 2,50 i 3,00 dòlars per acció al quart trimestre, en comparació amb els 2,00 dòlars per acció de l'any anterior i els 2,68 dòlars esperats pels analistes enquestats per LSEG.

Pel que fa al programa de recompra d'accions, Scott Kirby, president executiu de la companyia, ha explicat que "igual que altres aerolínies i companyies líders estem iniciant un programa de recompra d'accions mesurat i estratègic". "És important destacar que el meu compromís amb vosaltres és que invertir en la nostra gent i el nostre negoci sempre serà la meva principal prioritat, fins i tot mentre instituïm aquest programa de recompra d'accions".

Per la seva banda, Michael Leskinen, director financer de United Airlines, ha assenyalat que "ara estem en condicions d'afegir un programa de recompra d'accions mentre continuem invertint en el negoci i despalanquejar-nos. Durant els últims quatre anys, hem invertit 22.000 milions de dòlars al nostre producte i gairebé 10.000 milions al nostre personal. Aquestes inversions han permès augmentar els beneficis i ara contribueixen a incrementar el flux de caixa lliure”.

"Aquesta recompra serà el començament d'un retorn de capital consistent i disciplinat, que es regirà per la nostra capacitat per generar nivells creixents d'efectiu lliure", ha dit.

contador