ep unicaja banco 20210715091704
UNICAJA BANCO

El Grup Unicaja Banc va registrar durant els nou primers mesos del 2021 un benefici net, en termes recurrents (i excloent-ne l'impacte comptable del fons de comerç negatiu per la integració de Liberbank i altres ajustaments de la fusió), de 156 milions d'euros, un 41% superior en comparació interanual.

  • 1,20€
  • 2,21%

El benefici net inclòs el fons de comerç negatiu (badwill) es va situar en 1.395 milions d'euros. El balanç d'Unicaja Banco després de la integració de Liberbank s'ha situat als 109.144 milions d'euros.

Fins al setembre, el marge d'interessos recurrent va assolir els 793 milions d'euros, amb una reducció del 3,6% en termes recurrents, a causa de la caiguda de tipus d'interès, que anul·la l'increment d'ingressos pel volum de crèdit més gran. El marge comercial s'ha situat als 1,4 punts percentuals.

Per la seva banda, els ingressos nets per comissions van registrar un increment rellevant, fins a assolir els 355 milions, un 19,1% superior en termes interanuals (un 21,6% en termes recurrents), a causa, principalment, de l'impuls en l'activitat d'estalvi, assegurances i fons d'inversió. Aquest augment va permetre el creixement interanual del 2,4% del marge bàsic (marge d‟interessos més comissions).

Les despeses d'administració es van mantenir contingudes, fins a situar-se a la xifra total de 640 milions, gairebé un 3% menys que fa un any, pendents d'incorporar el gruix de les sinergies d'integració. Per part seva, les amortitzacions van augmentar un 10%.

D'aquesta manera, el marge d'explotació va assolir els 490 milions i el marge de l'activitat d'explotació va ser de 210 milions, lleugerament inferior al del mateix període de l'any anterior. Les necessitats de sanejament es van reduir, i els sanejaments de crèdit van ser 214 milions, un 31% menys interanualment. El cost del risc es va situar en els 41 punts bàsics, essent el cost recurrent de 29 punts bàsics.

Un cop culminada la fusió amb Liberbank el 30 de juliol passat, Unicaja Banc ha assolit uns elevats nivells de solvència. El 30 de setembre de 2021 assolia un nivell de capital de màxima qualitat (CET 1 Common Equity Tier 1) del 14,9%, una ràtio de capital Nivell 1 del 15,0% i una ràtio de capital total del 16,6%.

Durant el trimestre s'ha iniciat el procés d'integració operativa i comercial i s'ha començat a capturar les sinergies de costos, àmbit en què s'ha iniciat la negociació de la reestructuració laboral i de la xarxa d'oficines. En aquest sentit, està previst que les sinergies de costos superin els 200 milions d'euros i millorin les previsions inicials.

En el conjunt dels tres primers trimestres de l'exercici, l'entitat va augmentar el volum de negoci, amb un creixement interanual dels recursos de clients del 9,7% (destacant l'increment en fons d'inversió, que van créixer un 27,2% interanual ) i un augment de la cartera viva de crèdit productiu (no dubtós) del 3,4%, impulsat aquest creixement per l'activitat hipotecària, amb un increment del 56% de les noves formalitzacions i un augment del saldo viu del 4%, fins a superar els 31.000 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador