france ubs se pourvoit en cassation contre sa condamnation pour fraude fiscale 20211221084128
26,06Fr.
  • 13,18Fr.
  • -0,72%

UBS va guanyar 1.350 milions de dòlars al quart trimestre de l'any enfront dels 1.640 milions del mateix període de l'any anterior. En el conjunt del 2021, el benefici del banc suís va pujar fins als 7.460 milions de dòlars. Tant el benefici trimestral com l'anual estan per sobre del que preveu el consens (863 milions i 6.980 milions, respectivament).

“El nostre quart trimestre suposa un sòlid final per a un any de creixement sostingut. Hem seguit aplicant la nostra estratègia i construint el nostre ecosistema global. I portarem aquest impuls cap endavant mentre complim els nostres plans estratègics i nous i ambiciosos objectius. Aquest èxit també ens permet proposar un dividend de 0,50 dòlars per acció per al 2021”, ha declarat Ralph Hamers, conseller delegat de l'entitat.

Els resultats d'UBS es van veure afectats per un augment de 740 milions de dòlars en provisions per a litigis per un cas fiscal a França. A finals de desembre, el banc va presentar un recurs davant el Tribunal Suprem de França contra la decisió d'un tribunal d'apel·lació de París de mantenir una condemna per blanqueig de capitals.

ACTUALITZACIÓ D'OBJECTIUS

UBS ha anticipat que aspira a assolir els 6 bilions de dòlars en actius invertits en les divisions de gestió de patrimoni global, gestió d'actius i banca personal i corporativa.

Així mateix, el banc ha fixat el rang objectiu per al seu retorn sobre el capital CET1 al 15-18% i la relació cost-ingrés al 70-73%. L'entitat també preveu un creixement del 10-15% del benefici abans d'impostos en el negoci de gestió de patrimonis.

"El 2021, els clients van continuar confiant en nosaltres i van acudir als nostres continguts, al nostre assessorament i a les nostres solucions. Ara gestionem 4,6 bilions de dòlars en actius i, durant el 2021, els actius invertits en estratègies centrades en la sostenibilitat i l'impacte a tot l'empresa van augmentar un 78%. Estem adaptant els nostres models de cobertura per oferir un assessorament més digital i escalable, així com solucions a mida. Estem ampliant les nostres capacitats bancàries bàsiques mentre seguim centrant-nos en les inversions alternatives i sostenibles. I estem accelerant les nostres inversions en tecnologia alhora que mantenim una forta disciplina de costos", ha afegit Hamers.

Noticias relacionadas

contador