ep archivo   tubacex propone 115 despidos en tti y 35 en aceralava y un erte para el resto de la
TUBACEX - Archivo

Tubacex ha reportat un benefici net atribuïble de 3,4 milions d'euros al primer trimestre del 2022, des del resultat negatiu de 16,4 milions registrat fa just un any. Tot això enmig d'un context convuls en què, malgrat tot, ha aconseguit incrementar les vendes un 82,7%.

  • 3,27€
  • 2,19%

I és que des del començament d'any, Tubacex ha passat dels 86,5 milions d'euros que va ingressar al primer trimestre del 2021 als 158,1 milions d'euros. Aquest també és un gran avenç si es compara amb les xifres de final de l'exercici, quan es va quedar als 118,6 milions d'euros de vendes. El creixement de la xifra de vendes reflecteix la tendència alcista general a la demanda de productes i serveis, segons informen a l'escrit.

L'EBITDA del primer trimestre del 2022 és el més alt des del 2019, confirmant la previsió de la companyia d'obtenir uns resultats per sobre dels anteriors a la pandèmia. En concret, ha arribat als 19 milions d'euros, una xifra molt superior als 100.000 euros del mateix període del 2021 i als 12,6 milions de l'últim trimestre d'aquest exercici.

El marge puja significativament fins al 12% gràcies al bon mix i als esforços en ajustaments de costos realitzats durant els darrers anys que estan compensant parcialment l'entorn inflacionari de preus, especialment dels costos d'energia.

Quant al deute financer net, la ràtio respecte a l'EBITDA millora significativament, passant del 19,2x al 9,5x. El grup té una posició de liquiditat de 150 milions d'euros aproximadament.

Tubacex espera durant els propers trimestres que es mantingui la millora tant en vendes com a marges gràcies a la pujada de preus que està implementant. A tot això hi influirà la cartera de projectes amb un valor superior als 500 milions d'euros que ha reportat la companyia.

A l'informe de resultats, hi destaca que els principals factors que cal monitoritzar als propers mesos són la inflació, principalment en els preus de l'energia i matèries primeres, i la incertesa macroeconòmica provocada per la invasió d'Ucraïna per part de Rússia.

"Presentem avui uns resultats del primer trimestre del 2022 sòlids i robusts, que segueixen la tendència creixent que ja s'havia mostrat l'últim trimestre de l'any passat. El començament de l'any ha estat molt convuls, amb la invasió d'Ucraïna per part de Rússia, nivells d'inflació no vistos en els últims anys i tensions a la cadena de subministrament. Per aquesta raó, aquests resultats cobren més importància encara", afirma Jesús Esmorís, conseller delegat de Tubacex.

"Tubacex ha publicat uns excel·lents resultats del primer trimestre que confirmen la recuperació esperada per al 2022", destaquen a Renta 4. Al costat positiu, posen sobre la taula les perspectives per superar l'EBITDA del 2018 i el 2019 en el conjunt de l'exercici, a més de la cartera de comandes. Això es queda per sobre de les previsions i de les de mercat, cosa que, segons la seva opinió, s'hauria de traslladar a l'acció en borsa.

contador