tesla usine allemagne

Tesla s'ha vist obligada a suspendre la producció a la planta de Gruenheide, ubicada al sud-est de Berlín, després que un incendi en una subestació elèctrica hagi deixat sense electricitat la fàbrica d'automòbils. Les accions de l'empresa cauen a prop d'un 3% a Wall Street.

  • 243,92$
  • 7,36%

"Milers de persones s'han vist privades del seu subministrament bàsic i posades en perill. L'Estat de dret reaccionarà davant d'aquest acte de sabotatge amb la severitat més gran", ha afirmat un funcionari alemany.

La policia investiga els fets, però un grup radical d'esquerres, conegut com a Vulkangruppe, s'ha atribuït el sabotatge com a protesta als plans d'expansió de la companyia, que vol ampliar la instal·lació per afegir un dipòsit de càrrega i magatzems.

Aquesta idea implica talar més de 100 hectàrees de bosc, de manera que els activistes, que acusen l'empresa d'Elon Musk de no ser "verd, ecològic ni social", han acampat al voltant dins d'una iniciativa anomenada 'Aturar a Tesla'.

L'any passat, el fabricant de cotxes nord-americà va presentar una sol·licitud per augmentar la capacitat de producció de la fàbrica a un milió de vehicles elèctrics a l'any, cosa que la convertiria a la planta d'automòbils més gran d'Europa.

Tot i això, al mes de febrer passat, els residents locals van votar en contra d'una moció per talar prou bosc que permetés a Tesla expandir la instal·lació, deixant a les autoritats locals decidir com procedir.

Entre el 29 de gener i l'11 de febrer, Tesla també va haver de suspendre la seva producció a Alemanya pels atacs dels rebels hutís del Iemen sobre els vaixells que circulen pel mar Roig per la manca de subministraments necessaris per fabricar els seus vehicles.

Noticias relacionadas

contador