ep empresas  tecnicas reunidas nombra consejero delegado a eduardo san miguel actual director
TÉCNICAS REUNIDAS - Archivo

Técnicas Reunidas va perdre 192 milions d'euros el 2021 enfrront del benefici positiu de 13 milions del 2020. Els ingressos de la companyia van caure un 20%, fins als 2.808 milions des dels 3.521 milions, i l'EBIT va ser de -156,6 milions d'euros, amb un EBIT ajustat de 47,6 milions d'euros (enfront de 104 milions). El marge de l'EBIT ajustat el 2021 va ser de l'1,7%.

  • 11,81€
  • -0,67%

El president de la companyia, Juan Lladó, ha reconegut que "els dos darrers anys han suposat un gran desafiament per al nostre sector" i per a l'empresa. Tot i això, ha anticipat que la situació "està millorant ràpidament" i que Técnicas Reunidas "espera tornar a la normalitat en tots els fronts en l'avanç del 2022".

En aquest sentit, la companyia ha remarcat que tornarà al camí de beneficis aquest any després dels avenços aconseguits en el ritme normal d'execució dels seus projectes. En concret, les vendes, els marges i la cartera de nous projectes continuaran el 2022 la seva recuperació fins a assolir els nivells habituals, ha precisat.

De tornada als resultats del 2021, la posició de deute net a finals de l'any passat es va situar en 76 milions d'euros, xifra que reflecteix el ritme més lent en l'execució de projectes i un cobrament també més lent. Técnicas Reunidas ha destacat que, a finals de febrer, el balanç i la posició de caixa s'han vist enfortits per la signatura i el desemborsament de dos préstecs del Fons de Suport a la Solvència de Companyies Estratègiques. La suma de tots dos és de 340 milions d'euros.

GUIA PER A 2022

Tot i que ha reconegut que la Covid continuarà afectant l'evolució dels seus projectes, la companyia ha insistit que hi ha senyals clars que "estem arribant a un punt d'inflexió cap a la normalització del nostre entorn operatiu". A més, les recents adjudicacions diversificades i de risc reduït que s'han obtingut durant el 2021, juntament amb el suport de SEPI, contribuiran a estabilitzar les operacions i apuntalar la seva estratègia de creixement per als propers anys, ha anticipat.

En conseqüència, la previsió de l'empresa actualment és aconseguir un volum de vendes per al 2022 al voltant de 4.000 milions d'euros i un marge EBIT per sobre del 2%. A més, espera que les adjudicacions se situïn al voltant dels 4.000 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador