ep archivo   junta general de accionistas de soltec
SOLTEC - Archivo

Soltec Power Holdings ha registrat unes pèrdues de 20 milions d'euros durant els primers nou mesos de l'any, comparat amb el mateix període de l'any anterior, segons ha reportat la companyia mitjançant un comunicat. El juliol al setembre, la companyia ha reportat unes pèrdues de 100.000 euros; en canvi, els ingressos han estat de 100 milions d'euros, un 18% superior a l'any anterior. En el conjunt dels primers nou mesos de l'any la companyia ha reportat uns ingressos de 187 milions d'euros.

  • 1,60€
  • -5,44%

El resultat operatiu (EBITDA) del trimestre, es va situar en pèrdues de 3,4 milions d'euros i 22,5 milions d'euros en el conjunt dels nou mesos, “impactat per les fortes disrupcions que estan afectant el sector a nivell global, especialment el canvi de condicions produïdes a la logística internacional, i l'escassetat de recursos de personal a certs països", aclareix la companyia.

Pel que fa a Soltec industrial, la companyia ha arribat als 10,2 GW de track record acumulats al tancament de setembre i se situa com la tercera companyia a nivell global en subministrament de seguidors solars, per MW acumulats.

La divisió industrial manté uns indicadors operatius robusts, amb un backlog de més de 397 milions d'euros, un creixement del 210% respecte al mateix període de l'any anterior, i una pipeline de 3.052 milions d'euros, augmentant un 20% respecte els primers nou mesos del 2020.

El tercer trimestre de l'any, Soltec ha anunciat la signatura d'importants contractes com l'acord marc que va tancar amb Acciona Energía, amb una durada de tres anys i que subministrarà seguidors solars per a diferents projectes de la companyia. Dins aquest acord, es va signar un primer contracte de subministrament de seguidors solars per al desenvolupament d'un parc fotovoltaic a la província de Conca (Espanya). El projecte tindrà una capacitat de 50 MW i està previst que el subministrament comenci l'any 2021.

Addicionalment, al mes de setembre passat la companyia va comunicar la firma amb Moss & Associates, LLC d'un contracte que garanteix el subministrament de seguidors solars en dues plantes fotovoltaiques a Colorado, Estats Units, amb una potència instal·lada de 700 MW.

La companyia manté les previsions publicades per al tancament de l'exercici 2021, tant a la divisió industrial com al negoci de desenvolupament. Al negoci industrial, s'espera una xifra d'ingressos que se situa al rang de 395-440 milions d'euros, i un marge de resultat operatiu (EBITDA) entre el -1% i l'1%.

Al negoci de desenvolupament, Powertis, es manté l'objectiu de tancar 2021 amb una pipeline de 10 GW i una rotació d'actius (total o parcial) entre 600 MW i 1.000 MW en conjunt de l'exercici.

Noticias relacionadas

contador