ep archivo   seguidores solares bifaciales de soltec
SOLTEC - Archivo

Soltec, empresa especialitzada en la fabricació de seguidors solars per a panells d'energia solar, ha presentat un benefici net de 4,5 milions d'euros als nou primers mesos del 2022, enfront de les pèrdues de 20 milions presentades durant el mateix període de l'any passat.

  • 1,98€
  • 1,23%

Els ingressos de la companyia han pujat un 116%, fins als 403,5 milions, mentre que l'Ebitda ajustat ha estat positiu en 8,5 milions (l'any passat va ser negatiu en 22,5 milions).

Aquests resultats "es produeixen com a conseqüència d'una demanda enfortida, la reducció en les disrupcions globals, amb una millora de les condicions de la logística a nivell global, així com per l'impacte de les mesures que la companyia va implementar per mitigar-les", ha destacat lʻempresa en nota de premsa.

La companyia "manté la guidance per al tancament de l'exercici 2022, amb un EBITDA consolidat d'entre 15 i 20 milions d'euros. A la divisió industrial es preveu assolir uns ingressos en el rang de 450 a 550 milions d'euros i un marge d'EBITDA d'entre el 2% i el 3%. Pel que fa a la divisió de desenvolupament de projectes, Soltec espera obtenir un EBITDA d'entre 7 a 11 milions d'euros”.

El deute financer brut és de 180 milions d'euros, "principalment associat al préstec sindicat de la divisió industrial i al deute de projectes vinculat als actius en construcció al Brasil. El deute financer net se situa als 155 milions d'euros", ha explicat Soltec.

Noticias relacionadas

contador