ep archivo   junta general de accionistas de soltec 20221213093504
SOLTEC - Archivo

Soltec va tancar el primer semestre de l'any amb unes pèrdues de 14,4 milions, superiors als -10 milions del mateix període del 2022. Els ingressos de la companyia renovable van caure en 60 milions, fins als 184,5 milions des dels 244,5 milions, mentre que l'EBITDA ajustat va quedar a -10,2 milions, empitjorant els -5,1 milions del mateix període de fa un any.

  • 1,60€
  • 0,00%

Per trimestres, d'abril a juny es van registrar uns ingressos consolidats de 107,8 milions d'euros (-39 milions enfront del segon trimestre del 2022) i un EBITDA ajustat de -5,6 milions d'euros (-13,6 milions respecte al mateix període de 2022). El benefici net va ser de -4,8 milions (10,3 milions menys que durant el segon trimestre del 2022).

Soltec ha dit que aquestes xifres confirmen l'estacionalitat de l'exercici 2023, "tal com la companyia esperava i va traslladar des del començament de l'any", ha escrit al comunicat. Així, ha explicat que la caiguda dels ingressos al trimestre i al semestre es deu als baixos volums d'activitat registrats a la primera part de l'any.

Amb tot, Soltec vaticina "una demanda sòlida per als propers trimestres", amb la signatura de 55 contractes que arriben als 2,3 GW fins al setembre del 2023, dels quals 1,3 GW corresponen als tres últims mesos. Així mateix, Soltec ha dit que compta amb més de 2GW de contractes addicionals, amb signatura "imminent", en regions on disposa de capacitat productiva pròpia.

La renovable també ha indicat que els ingressos de la Divisió Industrial es van situar en 174,8 milions d'euros al primer semestre de l'any, i en 103,5 milions d'euros al segon trimestre, amb un marge d'EBITDA del -4, 3%. Per part seva, la divisió de desenvolupament de projectes fotovoltaics (Soltec Desenvolupament) ha tancat el primer semestre de l'any amb un pipeline de 14 GW de projectes en diferents graus de desenvolupament a vuit països. Pel que fa a Soltec Assets, durant el primer semestre, la divisió ha obtingut ingressos per 5 milions dʻeuros i un EBITDA de 4 milions dʻeuros.

"Els resultats continuen mostrant una feble activitat industrial (ingressos: -34%), juntament amb l'absència de rotació de projectes a la divisió de desenvolupament", assenyala Eduardo Imedio, analista de Renta 4. Al costat positiu, destaca que la companyia confirma la guidance per al conjunt de l'exercici, esperant una forta acceleració de l'activitat a la segona meitat de l'any.

"Aquests resultats decebedors de Soltec seran recollits per la cotització a mínims històrics, en un context de pessimisme i incertesa sobre el compliment de les guies. La confirmació de les previsions per part de l'equip directiu, quan falten tres mesos per al tancament de l'any, podria, no obstant, ajudar a dissipar els dubtes del mercat i provocar una reacció positiva de la cotització", conclou Imedio.

Noticias relacionadas

contador