ep soltec lanza su seguidor flotante flotus
SOLTEC

Soltec ha publicat aquest dimarts els resultats del primer trimestre de l'any que, segons destaca, ha estat "el millor trimestre de la història" de la companyia. El benefici va pujar fins als 1,3 milions des de les pèrdues de 9,6 milions del mateix període del 2023, mentre que els ingressos es van elevar a un rècord de 121 milions des dels 76,8 milions, xifra que suposa un increment interanual del 58%. L'EBITDA es va situar als 11 milions d'euros enfront de la dada negativa de 4,6 milions del primer trimestre del 2023, gràcies a la contribució positiva de les seves divisions de trackers i energia, segons ha explicat en un comunicat.

  • 2,16€
  • -1,82%

SOLTEC TRACKERS

Al primer trimestre del 2024, Soltec ha subministrat 813 MW de seguidors solars, la qual cosa triplica el volum subministrat durant el mateix període de l'any anterior. Amb això, la companyia arriba a un track record de 18 GW des que va començar a operar l'any 2004.

Els ingressos de la divisió de trackers van augmentar un 65%, assolint els 117 milions d'euros i llançant un EBITDA de 6,6 milions d'euros, xifra que suposa un marge del 5,7%, el qual s'espera que vagi creixent progressivament al llarg de l'any a mesura que es vagin incrementant els volums d'activitat, ha dit la companyia. El negoci de subministrament de seguidors solars destaca per la "solidesa dels marges bruts", arribant al 24% al primer trimestre.

Per regió, destaca una contribució equilibrada als ingressos de les tres regions clau per a la companyia: els Estats Units representen un 34% de la facturació, Europa (principalment Espanya) un altre 34% i Llatinoamèrica, un 33%.

L'empresa explica que els Estats Units són actualment el mercat de seguidors solars més gran i un mercat clau per a ella. Soltec compta amb un equip a la regió, un centre logístic a Texas i ha nomenat recentment Alma Miller nova CEO de Soltec Trackers. La companyia espera que els ingressos de la regió augmentin progressivament fins a assolir-ne un 50% durant els propers anys.

Pel que fa a indicadors operatius, el backlog (contractes signats pendents d'execució) és de 619 milions d'euros, proporcionant una "bona visibilitat d'ingressos futurs", ha dit Soltec. Per part seva, la pipeline (contractes no signats, amb una certa probabilitat d'execució) va pujar a 16.760 milions d'euros.

SOLTEC ENERGIA

La divisió d'energia de Soltec ha tancat el trimestre amb una pipeline de 12,6 GW de projectes en desenvolupament en diferents graus d'avenç, repartits a set països: Espanya, Itàlia, Romania, Brasil, Colòmbia, Mèxic i els Estats Units.

Fins ara, la companyia compta amb 234 MW d'actius operatius, afegint-hi 4,9 MW de nova capacitat del projecte La Isla (Espanya). Els projectes en construcció arriben a un total de 40 MW, amb la incorporació de 20 MW que han iniciat la construcció recentment. Addicionalment, hi ha 326 MW de projectes en fase de preconstrucció que s'espera que comencin la construcció al setembre.

Pel que fa a la rotació d'actius, Soltec ha portat a terme la venda del 100% d'un projecte al Brasil de 400 MWac a Casa dos Ventos. La transacció ha tingut un impacte de 3,9 milions d'euros a l'EBITDA de la divisió, que es podria veure incrementat en funció del compliment de certes fites tècniques de desenvolupament. La companyia ha indicat que espera tancar més transaccions (M&A) de rotació d'actius durant l'exercici.

PLA DE NEGOCI I NOVA ESTRUCTURA DE GESTIÓ

Actualment, Soltec treballa en el desenvolupament del Pla de Negoci, que establirà el full de ruta per als propers anys.

El principal objectiu és "enfortir la posició de la companyia al mercat, aprofitar les oportunitats que brinden les positives perspectives per al sector renovable i valorar les noves necessitats financeres de la companyia". A més, aquest pla està enfocat a enfortir la presència de l'empresa a mercats internacionals de ràpid creixement, especialment els Estats Units i Europa.

L'estructura de lideratge de la companyia es veurà reforçada amb l'anunciat nomenament de Mariano Berges com a conseller delegat i el manteniment de Raúl Morales com a president executiu, en falta d'aprovació a la propera Junta General d'Accionistes el 25 de juny.

EXTENSIÓ DEL FINANÇAMENT SINDICAT

El 31 de maig passat, Soltec Power Holdings va tancar l'acord amb les 12 entitats financeres vinculades a la pòlissa de crèdit i avals sindicada de la seva divisió industrial, Soltec Energías Renovables (Soltec Trackers).

Aquesta mesura permet ampliar el venciment de la pòlissa fins al 30 de setembre del 2024, amb pròrroga tàcita fins al 30 de novembre del 2024. Durant aquest període, la companyia revaluarà les seves necessitats de finançament per atendre el seu backlog i el creixement esperat, ha indicat.

El finançament sindicat de Soltec Energías Renovables, en vigor des del 2018 i ampliat el 2021, comprèn una línia de crèdit revolving de 90 milions d'euros i una línia d'avals de 110 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador